Posjetite, kupite

Prodajna izložba kreativnih radova članova Udruge za Down sindrom Mostar

''Obrazovanje bez diskriminacije'' je moto ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma i nastavak je na prošlogodišnju kampanju.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2019. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom tjedna obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom, danas je Udruga za Down sindrom Mostar organizirala prodajnu izložbu radova svojih članova na prvom katu prodajnog centra Mepas Mall u Mostaru.

Svjetski dan Down sindroma obilježava se 21. ožujka. Taj datum simbolično predstavlja tri kopije na 21. kromosomu, što je karakteristično za osobe s Down sindromom.



Inače, u Mostaru je obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom započelo je u četvrtak u jutarnjim satima, a održana je sportsko zabavna i edukativna manifestacija ''Sunčana strana dlana''. U večernjim satima otvorena je izložba likovnih radova 'Art Radionica 21'.

Pored današnje izložbe radova u Mepas Mallu, u subotu se u Mostaru organizira inkluzivni polumaraton od jednog kilometra za djecu.

U nedjelju se organizira triatlon članova Udruge za Down sindrom Mostar, s ciljem u Neumu.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma je skrenuti pozornost društvene zajednice na probleme s kojima se susreću osobe s Down sindromom u svakodnevnom životu, kako bi ih podržali u borbi za kvalitetno i inkluzivno obrazovanje od najranijeg predškolskog doba.

''Obrazovanje bez diskriminacije'' je moto ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma i nastavak je na prošlogodišnju kampanju.

''Za ostvarenje prava na obrazovanje, kao jednog od temeljnih prava svakog djeteta važno je da institucije osiguraju neophodne uvjete i primijene obvezno i besplatno kvalitetno inkluzivno obrazovanje u kojem sva djeca zajedno i ravnopravno usvajaju znanja'', naveli su ranije iz Udruge za Down sindrom iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close