Sporazumni raskid

Prodaje se pribor za preživljavanje Brexita

U "paketu za Brexit" nalazi se tako više od stotinu porcija smrznute i dehidrirane omiljene britanske hrane: indijske piletine, čilija, makarona sa sirom i fajitasa od piletine, mljevenog mesa i potrepština poput filtera za vodu i tekućine za potpalu
Lifestyle / Flash | 23. 01. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet tjedana uoči izlaska Britanije iz Europske unije jedna je tamošnja tvrtka na tržište plasirala "pribor za preživljavanje" Brexita, kako bi one najzabrinutije Britance pripremila za najgore, piše Hina.

Budući da sporazumni raskid odnosa Britanije i EU-a još nije na vidiku, mnogi su proizvođači i prodavači upozorili kako bi Brexit bez dogovora zbog pretpostavljenog kaosa na granici i poremećenih linija opskrbe mogao uzrokovati nestašicu nekih namirnica i lijekova.

U "paketu za Brexit" nalazi se tako više od stotinu porcija smrznute i dehidrirane omiljene britanske hrane: indijske piletine, čilija, makarona sa sirom i fajitasa od piletine, mljevenog mesa i potrepština poput filtera za vodu i tekućine za potpalu.

"Nalazimo se usred procesa za Brexit nad kojim nitko nema kontrolu i niti naša vlada nema pojma što će se dogoditi. Ali zato možemo uzeti kontrolu u vlastite ruke", kaže James Blake, vlasnik kompanije koja proizvodi paket.

Čak i ako Brexit prođe u redu, kupci neće baciti novac jer konzervirana hrana iz paketa ima rok trajanja 25 godina.

Britanska vlada nekoliko je puta ponovila da nema razloga za gomilanje namirnica i da jedine nestašice mogu biti uzrokovane jedino panikom kupaca.

"Stvarno nema potrebe za tim. Britanija ima dovoljno hrane vlastite proizvodnje, a i iz uvoza iz trećih zemalja", kazala je glasnogovornica vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close