"Adventure Travel Show"

Privlačenje turista: 'Via Dinarica' na prezentaciji u Velikoj Britaniji

Lifestyle / Flash | 19. 01. 2016. u 14:11 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina će imati predstavnike na ovogodišnjem sajmu turizma "Adventure Travel Show" u Londonu, gdje će se koncept "Via Dinarice" predstaviti širem auditoriju i tour operatorima koji dolaze iz velikog broja zemalja.

Službena prezentacija ideje Via Dinarica i kompletnog njenog koncepta, kao i ponuda planinarskih tura u trajanju od 68 dana, bit će upriličena 24. siječnja.

Ovogodišnje sudjelovanje na sajmu sufinanciralo je pet avanturističkih agencija, članica "Via Dinarica Alliance" grupe i USAID projekta za Regionalni ekonomski razvoj (REG).

Cilj prezentacije i sudjelovanje na sajmu jest kreiranje interesa na britanskom turističkom tržištu za ovu vrstu turističkih proizvoda koje je Bosna i Hercegovina u ovom momentu spremna ponuditi, kao i pripremanje novih programa u skladu s interesom britanskih, ali i drugih operatora.

Britanski časopis "The Guardian" objavio je članak u kojem se staza Via Dinarica imenuje za jednu od top deset avanturističkih destinacija za odmor u Europi, a agencija Green Visions ecotours se navodi kao lokalni tour operator.

Green Visions je bosanska agencija, sa sjedištem u Sarajevu, koja se već 15 godina aktivno bavi razvojem eko i avanturističkog turizma, te promocijom prirodne i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i šireg područja zapadnog Balkana.

Organiziranje planinarskih i biciklističkih programa na širem području Dinarida su njihove glavne aktivnosti, koje se u posljednjih nekolik godina aktivno promoviraju pod brandom Via Dinarica.

Predstavnik Green Visions-a Thierry Joubert kazao je da je "Via Dinarica" ideja poveznica osam balkanskih zemalja, od Slovenije do Makedonije, odnosno koncept razvoja avanturističkog i planinskog turizma, naslonjenog na Dinarske Alpe, čiji se centralni dio nalazi u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Green Visionsa.

Više o Via Dinarici pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close