Posljednji pozdrav

Prinčevi Wiliam i Harry se oprostili od djeda

Prinčevi William i Harry odali su počast svojem djedu princu Philipu te se od njega oprostili emotivnim govorima.
Lifestyle / Flash | 12. 04. 2021. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Princ William odao je počast svojem djedu, princu Philipu opisavši ga kao "iznimnog" čovjeka, dok je njegov brat Harry djeda nazvao "čovjekom dužnosti, časti i velikog smisla za humor".

Kensingtonska palača objavila je u ponedjeljak fotografiju princa Philipa, vojvode od Edinburgha, kako sjedi s Williamovim sinom, princom Georgeom, snimljenu u Norfolku 2015.

"Sretan sam ne samo što sam imao njegov primjer da me vodi, nego i njegovu trajnu prisutnost sve do svoje odrasle dobi – i u dobrim vremenima i u najtežim danima", rekao je William.

Dodao je kako je zahvalan na njegovoj dobroti prema Kate, njegovoj supruzi i vojvotkinji od Sussexa, te na "posebnim sjećanjima" koja će njegova djeca imati za pradjeda, kao i na njegovu "nestašnu smislu za humor".

"Moj djed bio je izniman čovjek i dio iznimne generacije… Nedostajat će mi, ali znam da bi on želio da nastavimo dalje živjeti", dodao je.

Princ Harry ocijenio je da je njegov djed bio "čovjek dužnosti, časti i snažnog smisla za humor".

U priopćenju, vojvoda od Sussexa, koji se radi sahrane u subotu vratio iz Kalifornije u Britaniju prvi put otkako je okrenuo leđa monarhiji, pozdravio je princa Philipa kao "stijenu neupitne predanosti za Njezino Veličanstvo, kraljicu" Elizabetu II.

Kopirati
Drag cursor here to close