Za najmlađe

Prikupljen rekordan broj sredstava u akciji ''Jedan slatkiš, jedno dijete''

Srednjoškolci su prikupili 14.877 paketića u vrijednosti od 176.044 KM.
Lifestyle / Flash | 04. 01. 2020. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrežavijeća učenika u Bosni i Hercegovini je i ove godine realizirala humanitarnu aktivnost „Jedan slatkiš, jedno dijete“ s ciljem prikupljanja slatkiša za djecu slabijeg imovinskog stanja.

Tijekom ove akcije na području čitave Bosne i Hercegovine srednjoškolci su prikupili 14.877 paketića u vrijednosti od 176.044 KM.

U ovoj već tradicionalnoj humanitarnoj aktivnosti sudjelovali su bosanskohercegovački srednjoškolci s područja 10 županija Federacije BiH i 5 regija Republike Srpske. 

''Iz Mreže vijeća učenika u Bosni i Hercegovini s ponosom ističemo da je u ovogodišnjoj akciji „Jedan slatkiš, jedno dijete“ prikupljeno najviše paketića i novca otkada se ova humana aktivnost provodi'', ističu.

Do tog rezultata srednjoškolci su došli organiziranjem raznih aktivnosti i priredbi po školama, uličnim akcijama te posjetama tvrtkama i institucijama i na taj način pokazali da su aktivni i predani s osjećajem humanosti i velikog srca.

''2019. godina nije mogla bolje završiti, a 2020. godina bolje početi. Iskreno prezadovoljna sam ovogodišnjim uspjehom naše Mreže. Svaka županija i regija oborila je vlastiti rekord i prikupila mnogo više sredstava, što novca, što slatkiša. Ovo je samo početak onoga što ćemo raditi. Mislim da smo tijekom prosinca pokazali šta je humanost i koliko srednjoškolci mogu uraditi. „Jedan slatkiš, jedno dijete“ mi je postala definitivno najdraža aktivnost. Sljedeće godine očekujem još bolje rezultate i nadam se da će se u akciju priključiti što više ljudi koji će se ugledati na srednjoškolce“, ističe predsjednica Mreže vijeća učenika Federacije Bosne i Hercegovine Milica Papak.

Posebnu ulogu u svemu ovome imaju vijeća učenika u srednjim školama koji su nositelji inicijativa, aktivnosti i pozitivnih promjena u školama.

''Akcijom "Jedan slatkiš - jedno dijete"  kao i ostalim koje provodimo kroz Mrežu vijeća učenika u Bosni i Hercegovini pokazali smo još jednom da smo mi mladi zapravo resurs koji država treba iskoristi. Ponosna sam na srednjoškolce čitave Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način sudjelovali. Vidite, kada se male ruke slože - sve se može. 14.877 osmjeha smo izmamili ove godine, sljedeće godine ćemo više, sigurna sam“, naglašava predsjednica Mreže vijeća učenika Republike Srpske Ana Mirjana Vlačić.

mreSVUBiH zahvaljuje svima koji su sudjelovali i pomogli u ovoj aktivnosti kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom vrijednom rezultatu.

Aktivnost „Jedan slatkiš, jedno dijete“ u nekim školama još uvijek nije završena te i dalje možete sudjelovati.

Kopirati
Drag cursor here to close