Mostar

Prijavite svoju fasadu za oslikavanje na mostarskom Street Arts Festivalu

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2017. u 06:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom proljeća, bliži se šesto izdanje međunarodnog Street Arts Festivala u Mostaru, koji je postao jedan od vodećih festivala ulične umjetnosti u regiji, priopćeno je.

Mostarske ulice ponovo će se preoblikovati u pravu umjetničku oazu, gdje će djelovati brojni umjetnici i kreativci iz različitih oblasti umjetnosti.

Street Arts Festival, ove godine želi pružiti priliku građanima Mostara, da se uključe u planiranje oslikavanja zidnih površina.

Ovim putem se pozivaju stanari zgrada, ravnatelji škola i vlasnici kuća, da predlože svoje fasade za oslikavanje tijekom trajanja festivala.

Ukoliko ste zainteresirani za ovu ideju te želite imati umjetničko djelo na vašoj fasadi, možete se javiti na facebook stranicu Street Arts Festivala, mail [email protected] kontakt 063 740 514. Prijava treba sadržavati fotografiju zida s opisom lokacije te kontakt podatke osobe koja prijavljuje zid za oslikavanje. Natječaj za prijavu traje do 20. travnja 2017. godine.

''Na ovaj poduhvat odlučili smo se iz razloga jer su tijekom trajanja prošlog festivala, brojni građani izrazili želju da se oslikaju njihove zgrade. Nadolazeći festival je savršena prilika za njih, da ove godine budu dio planiranja festivalske priče'', poručili su organizatori.

''Afirmirani, ali i neafirmirani umjetnici sa naših prostora, regije i šire, dali su svoj doprinos festivalu. Ta tradicija se nastavlja, te će i ove godine neka nama već poznata , ali i nova lica umjetnika, kao i učenici srednjih škola, ostaviti trajni umjetnički pečat našem gradu'', kažu iz Street Arts Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close