Mladi, što čekate?

Prijavite se na trening o građanskom novinarstvu i dokumentarnoj fotografiji

Nakon treninga, sudionici će imati priliku i podršku da u sljedećoj godini dana objavljuju svoje publikacije na multimedijalnoj platformi Balkan Diskurs
Lifestyle / Flash | 08. 04. 2019. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za postkonfliktna istraživanja (CPI) poziva mlade ljude iz Bosne i Hercegovine (BiH) između 18-30 godina starosti da sudjeluju u petom izdanju treninga ''Građansko novinarstvo i dokumentarna fotografija'' koji će se održati od 5. do 12. svibnja 2019. godine u Sarajevu, priopćeno je iz CPI-a.

Prvi dio treninga, u suradnji s novinarima Radija Slobodna Europa i Balkan Diskursom, će se fokusirati na edukaciju sudionika o tehnikama istraživačkog i građanskog novinarstva, pravičnom i uravnoteženom izvještavanju, provjeri činjenica i tehnikama intervjua.

Drugi dio treninga, u suradnji s Agencijom i fondacijom ''VII'', će se fokusirati na korištenje fotografije i vizualnog storytelling-a za, navode, proaktivno izazivanje negativnih stereotipa i predrasuda prema drugim etničkim i manjinskim grupama u BiH. Na ovaj način, odabrani sudionici će imati mogućnost da uče od lokalnih i međunarodnih stručnjaka iz oblasti novinarstva i fotografije.

Izabrani sudionici će sudjelovati na trodnevnom festivalu fotografije i vizualnog novinarstva kojeg organizira Fondacija ''VII'' u Sarajevu. Ovaj edukativni događaj će, navode organizatori, obuhvatiti prezentacije fotografa Agencije ''VII'', kao što su Ron Haviv, Gary Knight i Paul Lowe, kao i panel diskusije o medijskom i vizualnom novinarstvu, projekcije filmova, preglede portfolija i još mnogo toga.

Nakon treninga, sudionici će imati priliku i podršku da u sljedećoj godini dana objavljuju svoje publikacije na multimedijalnoj platformi Balkan Diskurs, a CPI će sudionicima pružiti priliku za zaradu novčanih honorara.

Od izabranih sudionika, navode, se očekuje sudjelovanje tijekom svih šest dana treninga. Troškovi prijevoza, smještaja i hrane će biti osigurani od strane CPI. Očekivani broj sudionika je 25.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, popunite obrazac koji možete pronaći na poveznici i pošaljite ga na [email protected]. Rok za prijave na trening je 30. travnja 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close