“Hajdemo u planine”

Pridruži se rekreativnom izazovu za mlade u Mostaru

Projekt obuhvaća organizaciju sportsko-rekreativnog izazova za mlade, prvenstveno srednjoškolskog uzrasta, uz edukativne sadržaje.
Lifestyle / Flash | 23. 11. 2020. u 20:03 Bljesak.info
Projekt "Hajdemo u planine"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko-biciklističko udruženje Mostar, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, počinje realizaciju projekta “Hajdemo u planine”. Projekt obuhvaća organizaciju sportsko-rekreativnog izazova za mlade, prvenstveno srednjoškolskog uzrasta, uz edukativne sadržaje.

Glavni cilj projekta je da se na inovativan način mladi motiviraju za bavljenje rekreacijom, a sve s ciljem prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu i igrama na sreću. Dodatni motiv predstavljale su restrikcije koje su zbog pandemije koronavirusa važeće i za mladu poplaćaju.

''Fokusirali smo se da nađemo neko rješenje koje će i jedno i drugo da zadovolji. Odlučili smo se da odaberemo lokacije brda kojih imamo dosta oko Mostara, te da za mlade kreiramo izazov u kojem će moći biciklom, pješice ili trčanjem osvajati vrhove, ispunjavati izazov i daimaju međusobnu pozitivnu natjecateljsku atmosferu'', kazao je Đani Rahimić, predsjednik Brdsko-biciklističkog udruženja Mostar

Jedan od ciljeva projekta je i omogućavanje učenicima i nastavnicima da nadoknade dio nastave tjelesnog odgoja, koja je reducirana uslijed pandemije koronavirusa.

''Glavni cilj projekta “Hajdemo u planine“ je da se mladi na inovativan način motiviraju za bavljenje tjelesnom aktivnošću, koja je veoma bitna za organiziranje slobodnog vremena i zdravu razonodu. Očekujemo veliki odziv iako su počeli vjetrovi i kiše. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti'', kazala je pedagoginja Larisa Dumpor.

Izazov podrazumijeva savladavanje unaprijed definiranih staza na brdima iznad Mostara, odnosno uspon do pet odabranih točaka.

''Svi koji se mogu uključiti su dobro došli. Na našoj stranici Bhtours.info mogu se registrirati i dobiti podatke o lokacijama, te navigaciju do tih mjesta. Skeniranjem koda ulaze u evidenciju. Osigurali smo simbolične nagrade za najuspješnije, kazao je Rahimić.

Planirano je da projekat traje do kraja ove kalendarske godine, a organizatori vjeruju i kako će on u gradu na Neretvi postati tradicija ili redovna godišnja aktivnost za mlade, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close