Vrijeme

Prognoza za sljedeća četiri dana: Pretežno vedro

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak će biti pretežno sunčano vrijeme
Lifestyle / Flash | 07. 10. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. Vjetar u Bosni umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu od osam do 13, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 18 do 23 stupnja Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura oko četiri, a dnevna oko 14.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u utorak će biti pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne u jutarnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu od pet do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 18 do 23 stupnja.

U srijedu pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne u jutarnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. Tijekom dana postupan porast naoblake. Poslijepodne ili u večernjim satima u Hercegovini je moguća kiša. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu od osam do 13, a dnevna od 18 do 24 stupnja.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padaline uglavnom ujutro i prijepodne. Poslijepodne kiše može biti još ponegdje na istoku Bosne i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close