Projekt

Livno: Koalicija Uvažavanje pomogla 20 socijalno ugroženih obitelji

Listu korisnika dostavio je Centar za socijalni rad a sredstva za kupovinu artikala i formiranje paketa organizacijski su i financijski pomogli Misija OESS u BiH i World Vision BiH.
Lifestyle / Flash | 01. 07. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija protiv mržnje „Uvažavanje“ Livno dovršila je još jedan hvale vrijedan projekt. Riječ je o distribuciji prehrambenih i higijenskih potrepština za 20 socijalno ugroženih obitelji u Livnu.

Listu korisnika dostavio je Centar za socijalni rad a sredstva za kupovinu artikala i formiranje paketa organizacijski su i financijski pomogli Misija OESS u BiH i World Vision BiH. Odgovor je to na aktualnu situaciju u vrijeme korone kada su, silom prilika, smanjeni mnogi socijalni i fizički kontakti a pojedine obitelji u udaljenijim seoskim naseljima se osjećale gotovo zaboravljene.

Paketi su korisnicima uručeni na kućnim adresama, a vrijednost svakog od njih bila je 80 KM. U odabiru namirnica išlo se na one koje se inače ne nalaze u, do sada već uobičajenim paketima, a kako se uglavnom radilo o onima koje je potrebno držati u hladnjaku, od preuzimanja, pakiranja i distribucije, nije se smjelo čekati više od 24 sata.

Foto: PR / Koalicija Uvažavanje pomogla 20 socijalno ugroženih obitelji

Budući da je područje Livna iznimno veliko, neka od naselja se nalaze i do 40 km udaljena od administrativnog središta, u pomoć je pritekla i, socijalno ugroženim obiteljima diljem HBŽ dobro poznata uposlenica FUCZ, deminerka Davorka Vrgoč. Tako je ovaj projekt dodatno obogaćen angažmanom različitih struktura, a na kraju radnog dana u kojemu je obavljena distribucija, bilo je to oko 22 sata, Davorka je, kao građanka, i službeno postala članica Koalicije ''Uvažavanje'' potpisavši Memorandum o suradnji.

Inače Koalicija je osnovana 2013. godine u svrhu promoviranja tolerancije i međusobnog razumijevanja, tada u Općini, danas u Gradu Livnu. Cilj im je, kako navode, inspirirati i podržati pojedince, skupine i inicijative kako bi prekinuli mržnju i svoju zajednicu učinili sigurnijim i boljim mjestom za život, priopćeno je iz koalicije ''Uvažavanje'' Livno.

Kopirati
Drag cursor here to close