Prognoza

Pred nama kišovit i vjetrovit tjedan

Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlje, a na planinama snijeg.
Lifestyle / Flash | 26. 12. 2020. u 09:47 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u subotu ujutro je oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica - 2, Ivan-sedlo - 1, Sarajevo 0, Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Tuzla 1, Gradačac, Zenica 2, Grude 6, Mostar 7, Neum 11 stupnjeva Celzijusa.

U BiH će danas prevladavati oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od - 1 do 4, na jugu od 7 do 11 stupnjeva Celzijusa.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Prije podne ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u cijeloj zemlje, a na planinama snijeg. Vjetar jak sa olujnim, ponegdje i orkanskim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura od - 2 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 5 do 10, na jugu do 14 stupnjeva Celzijusa.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je za ponedjeljak narančasto upozorenje za veći dio BiH zbog olujnih udara juga.

Kako se navodi u priopćenju Zavoda, olujni udari juga očekuju se u većem dijelu BiH u ponedjeljak od 12 do 24 sata. Očekuju se udari juga između 60 i 80 km/h, lokalno oko/iznad 90 km/h.

Za utorak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, istočnim, jugoistočnim i djelomično centralnim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar umjeren s jakim udarima južni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 14 stupnjeva Celzijusa.

U srijedu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim, istočnim i djelomično središnjim područjima Bosne. Na planinama sa snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U Hercegovini prije podne povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 11, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 14 stupnjeva Celzijusa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close