Red Bull RapLike

Poznata imena finalista regionalnog freestyle rep natjecanja

Prva etapa ovogodišnjeg izdanja najvećeg regionalnog natjecanja u rap improvizaciji je završena održavanjem državnih finala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2018. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon održanih državnih finala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, poznata su imena svih osam sudionika velikog regionalnog finala Red Bull RapLike 2018, natjecanja u freestyle repanju, koje će biti održano u subotu 30. lipnja na Sonom trgu u Tuzli.

Prva etapa ovogodišnjeg izdanja najvećeg regionalnog natjecanja u rap improvizaciji je završena održavanjem državnih finala u BiH (Sarajevo, 7. travnja), Hrvatskoj (Zagreb, 25. travnja) i Srbiji (Beograd, 9. svibnja). Kroz ove turnire, mjesto u regionalnom finalu izborili su Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce i Krljo iz Hrvatske, te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije. Jedno mjesto u finalu je rezervirano za prošlogodišnjeg regionalnog prvaka Arota (BiH), stoji u priopćenju Red Bull-a.

Video: Helem Nejse i žiri bh. finala Red Bull RapLike 2018

Osmog sudionika izravno bira žiri, a njihova odluka je da to bude Tzre, drugoplasirani s hrvatskog finala, koji je na sudce (ali i publiku) ostavio izuzetno dobar dojam.

Video: Toxara i suci u backstageu

Poznate su i ostali pojedinosti regionalnog finala, zakazanog za subotu 30. lipnja, na Sonom trgu u Tuzli. U žiriju će sjediti poznata hip hop imena iz regije: Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i slovenački reper bh. korijena Zlatko. Za dobru muziku i beatove na koje će MC-ijevi repati odgovoran je DJ Soul. Prošlogodišnju ulogu voditeljice ponoviće Sajsi MC, kojoj će se kao domaćini večeri pridružiti sjajni dvojac Stihomir i Gagara iz hip hop ekipe Helem Nejse.

Ono što su primijetili članovi žirija na sva tri državna finala jeste da je kvalitet MC-ijeva znatno viši u odnosu na prethodne godine.

Video: Sajsi, Smoke Mardelano & Eufrat o finalu u Beogradu

''Freestyle repanje je napredovalo kod nas, to se čuje. Ekipa je naučila repati, slagati rime, slagati puncheve. Moram reći da je selekcija MC-ijeva ove godine puno bolja nego 2011'', izjavio je poznati zagrebački producent Koolade, koji je član žirija bio i na natjecanju Red Bull MC Battle 2011. godine.

Njegovo mišljenje dijele i ostali suci iz sve tri zemlje, koji su se složili da je bilo jako teško donositi odluke o pobjednicima, priopćeno je.

Sve obećava kvalitetno natjecanje i žestoku borbu za prestižnu titulu kralja regionalnog freestylea, ali i odličnu zabavu za gledatelje i još jedan hip hop spektakl u Tuzli 30. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close