Animal Care Centar

Pozivom na 092890823 pomažete rješavanju problema pasa i maca lutalica u Mostaru!

Lifestyle / Flash | 28. 11. 2016. u 19:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Animal Care Centar pomaže napuštenim i ozlijeđenim životinjama. Pomozite im da nam svima bude ljepšti život.

Bljesak.info: Što je cilj vaše Udruge Animal Care Centar? 

Udruga ACC: Želja i cilj naše Udruge je prvenstveno zbrinjavanje, liječenje te udomljavanje napuštenih i odbačenih pasa i mačaka. Okupili smo tim stručnih ljudi, od veterinara, dresera pasa i volontera koji svi, na svoj način, mogu doprinijeti rješavanju problema napuštenih pasa i mačaka koji je u našoj zemlji uistinu veliki. Želimo povećati broj boksova kako bismo mogli pružiti pomoć što većem broju životinja. Također, kad pas ili maca dođu kod nas, prvo što napravimo jeste da ih veterinar pregleda i pruži liječničku pomoć a kasnije ih steriliziramo. To je jedan od načina smanjenja broja lutalica kojih je, svi dobro znamo, i previše na našim cestama.  Ostvarili smo kontakte s nekoliko udruženja za zaštitu životinja iz Njemačke, Austrije, Norveške, Francuske koji će nam najviše pomagati u vidu udomljavanja pasa iz naše zemlje Uz sve to, imamo viziju napraviti i opremiti ambulantu u kojoj ćemo na što bolji i učinkovitiji način pružati prvu pomoć ozlijeđenim životinjama  koje stignu kod nas. 

Bljesak.info: O koliko trenutačno životinja brinete? 

Udruga ACC: U ovom trenutku imamo 38 pasa i 22 mace. Imamo i nekoliko ženki koje uskoro trebaju okotiti. Sve su to napušteni psi i mace koje je netko ostavio. Većinom su u naš Centar došli izgladnjeli, ozlijeđeni, uplašeni.  Neki su bili u toliko lošem stanju da im, nažalost, nismo uspjeli pomoći. Međutim, svi oni koji su se oporavili, nestrpljivo čekaju svoj novi dom u kojemu će pružiti ljubav svojim brižnim udomiteljima. 

Bljesak.info: Koliki je kapacitet vašeg Centra? 

Udruga ACC: U ovom trenutku smo na granici nasih kapaciteta, i mjestom i ljudskim resorsima. Dakle, imamo prostora za 60-ak životinja. Međutim, svjesni katastrofalne situacije u gradu ali i u cijeloj državi kad su napuštene životinje u pitanju, imamo se namjeru širiti. Zato apeliramo na sve firme, kompanije, prodavaonice koji mogu donirati materijal koji će nam poslužiti za izgradnju i opremanje kvalitetnih boksova, izgradnju odvoda i mjesta za kupanje životinja, adaptiranje zelenih površina, posuda za hranu.....  

 Bljesak.info: Na koji način mogu pomoći zainteresirani? 

 Udruga ACC: Budući da smo svjesni da nije svatko u mogućnosti pomoći na isti način, osigurali smo različite mogućnosti na koji nam možete pomoći. Oni koji su u mogućnosti pomoći nam financijski, mogu to učiniti ili na žiro račun u UniCredit banci 3381302247401349  ili pozivom na humanitarni broj 092890823 koji je za sada aktiviran u Eronetu. Cijena poziva je 2KM. Također nam možete donirati hranu i lijekove za pse. Nudimo vam i mogućnost volonterskog rada. Psiće i mace će veoma razveseliti ako netko dođe i provede vrijeme s njima igrajući se i mazeći a nama će puno značiti ukoliko nam pomognete oko spremanja hrane za pse, čišćenja boksova i uređenja prostora u kojemu naše životinje provode vrijeme. 

Još jednom upućujemo apel svim firmama i kompanijama koji nam mogu donirati materijal za izgradnju i uređenje boksova, odvoda, zelenih površina, ograda. Molimo i restorane da ne bacaju ostatke hrane. Našim psićima i macama će ta hrana donijeti puno veselja. I pekare nam mogu pomoći ako nam proslijede peciva koja ne uspiju prodati.  

Bljesak.info: Gdje i na koji način vas mogu pronaći svi oni koji odluče pomoći vam? 

Udruga ACC: Naše životinjice žive na adresi Kozice bb. Precizinije, kada krenete prema Širokome Brijegu, na Žovnici.  Možete nas pronaći i kontaktirati na FB stranici ukoliko upišete Udruga Animal Care Centar. I za kraj Vas sve molimo da ne napuštate svoje ljubimce. Ako shvatite da ipak ne možete voditi brigu o njima, radije ih donesite kod nas umjesto da ih izbacujete i ostavljate na ulici same, uplašene i gladne.  

Ovim putem zahvaljujemo Bjesak.infu što je prepoznao važnost ove akcije a sve zainteresirane pozivamo da nas kontaktirate na https://www.facebook.com/animalcaremostar/, a donirati možete na račun: UniCredit banka 3381302247401349 i Paypal: [email protected] 

Kopirati
Drag cursor here to close