Vikinzi u akciji

Povratak odbojke na pijesku obilježen egzibicijom na krajnjem sjeveru Europe

Otok Lofoten u Norveškoj poznat je širom svijeta po svojoj neravnoj obali, polarnoj svjetlosti, filmskom krajoliku i ribolovu.
Lifestyle / Flash | 07. 09. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi inspirirali ljubitelje sporta širom svijeta i označili povratak odbojke na pijesku na naše ekrane nakon otkazivanja većeg dijela sezone 2020, norveške zvijezde Anders Mol i Christian Sørum prezentirali su svoj sport u najčišćem i najprirodnijem obliku kada su se suočili s Letoncima Aleksandrsom Samoilovsom i Jānisom Šmēdiņšom na otoku Lofoten.

Živopisni otok Lofoten u Norveškoj poznat je širom svijeta po svojoj neravnoj obali, polarnoj svjetlosti, filmskom krajoliku i ribolovu, ali ne i po odbojci na pijesku. Barem do sada. Lofoten je skup otoka u Norveškom moru, na sjeveru zemlje. Na otocima, koji se sastoje od šest općina, živi oko 25 000 ljudi.

Mol (23) i Sørum (24) popeli su se na vrh svjetske liste u muškoj konkurenciji zahvaljujući briljantnoj formi koja ih je pomogla da osvoje turnire u Gstaadu i Beču 2019. godine i dođu do bronze na Svjetskom prvenstvu.

Bili su veliki favoriti za olimpijsku titulu u Tokiju, a mogu se upisati u povijest i osvajanjem treće uzastopne titule na Europskom prvenstvu.

Foto:PR / Mol i Sørum popeli su se na vrh svjetske liste u muškoj konkurenciji 

U prvom meču nakon otkazivanja velikih natjecanja za 2020. godinu, Mol i Sørum dočekali su europske prvake iz 2015. Samoilova (35) i Šmēdiņša (33) u egzibicijskom meču koji je bio žestok i igrao se po službenim pravilima FIVB-a.

Norveški duo je na kraju poražen od svojih gostiju iz Letonije i to 21:13 i 21:17 po setovima.

„Zaista je dobro biti ovdje i konačno igrati dobru odbojku. Toliko je prošlo od posljednjeg meča. Bila je to dobra utakmica, puno dobrih poteza. Prošlo je dosta vremena otkako smo igrali pravi meč, pa nismo toliko oštri. Nadam se da ćemo priliku osvetiti se“, rekao je Mol poslije meča.

„Nismo igrali zajedno od rujna prošle godine, pa smo imali dosta poteškoća na početku, ali smo pronašli malo ritma u drugom setu. Bilo je zabavno igrati, to je najvažnije“, dodao je Sørum.

Foto:PR / Norveški dvojac poražen od svojih gostiju iz Letonije

Zanimljivo je da je mrežu za ovaj meč osigurao Good Net Project, partner FIVB-a, koji pravi mreže za odbojku od otpada i ribarskih mreža ostavljenih u moru.

U sklopu priprema za meč, Mol i Sørum popeli su se na tornjeve Svolværgeita, koje čine dvije kamene formacije u obliku kozjih rogova, gdje su razmijenili nekoliko dodavanja odbojkaškom loptom.

Kopirati
Drag cursor here to close