Bez kemikalija

Potrebna su samo tri sastojka - napravi prirodni dezedorans

Lifestyle / Flash | 11. 06. 2017. u 06:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi mnogih parfema i kemikalija koje se nalaze u kupljenim dezodoransima moguće su infekcije na koži ili nastanak alergija u području pazuha. Naučite kod kuće izraditi prirodni dezodorans sa samo tri sastojka.

Dezodoransi i antiperspiranti funkcioniraju tako da vas spašavaju od neugodnih mirisa i pretjeranog znojenja. Kemikalije koje se nalaze u antiperspirantima u potpunosti začepljuju pore i na taj način zaustavljaju znojenje.

S obzirom na to da koža treba disati i zdravo je znojiti se, antiperspiranti nisu najbolji odabir. Prirodna funkcija organizma je da kroz kožu izbacuje toksine i štetne tvari, što se događa kada se znojimo. Ako taj proces zaustavimo prirodnim putem može doći do nepotrebnih komplikacija.

Prirodni dezodoransi odličan su odabir ako imate osjetljivu kožu, problema sa seborejom ili premasnom kožom.

Kako napraviti prirodni dezodorans?

Potrebni sastojci:

20 grama sode bikarbone
16 grama skroba
35 grama djevičanskog kokosovog ulja
Priprema:

Sodu bikarbonu i sol pomiješajte u maloj posudi. U to dodajte kokosovo ulje i po želji esencijalno ulje pa miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Prebacite smjesu u plastičnu posudu ili kalup za mafine. Smjesu u posudi ubacite u hladnjak i ostavite tako da se stvrdne.

Kada se ohladi i postane tvrda izvadite ju iz kalupa i prebacite u posudu u kojoj ju možete držati. Ako imate plastičnu posudu u kojoj se nalazio kupljeni dezodoran u stiku, možete prebaciti u to kako bi vam bilo lakše za korištenje.

Ako ovu smjesu držite na sobnoj temperaturi imat ćete losion koji također možete jednostavno koristiti. Ova količina bi vam trebala biti dovoljna za korištenje do mjesec dana.

Eto, rješenje je tu, hoćete li ga isprobati?

Kopirati
Drag cursor here to close