PAUK-ovo ljeto

Posušje: U kolovozu koncert Divljih Jagoda i Dreamers benda pa izgradnja spomenika

Ovo je šesta godina zaredom da Pauci pripremaju veliki koncert.
Lifestyle / Flash | 20. 07. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu) i ovog ljeta priprema veliki koncert za svoje sugrađane. Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju 12. kolovoza od 21:00 sat nastupat će Divlje Jagode i band Dreamers (Tribute to Bijelo Dugme).

Ulaz na koncert je slobodan zahvaljujući generalnom sponzoru tvrtki Planet. Ovo je šesta godina zaredom da Pauci pripremaju veliki koncert. Pod posuškim nebom do sada su nastupali Zabranjeno Pušenje, Opća Opasnost, Prljavo Kazalište, Teška Industrija, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Predgrađe, Sjena...

''Već je prošlo pet godina otkako je PAUK počeo širiti mrežu kvalitetnih kulturnih događaja. Kao volonteri željni promjena imali smo mnoštvo projekata, a uz pop/rock koncerte, kojima doprinosimo oživljavanju glazbene scene u Hercegovini, bile su tu i kazališne predstave, javne tribine, projekcije filmova i filmske radionice, promocije knjiga, Dan knjige... Nakon svega možemo reći kako je PAUK puno pridonioi razvoju Posušja, time i Hercegovine, kada je riječ o kulturi koja je konačno isplivala iz mora zaborava'',  kazala je predsjednica Udruge PAUK Franka Vican, koja već priprema sljedeće projekte.

Udruga PAUK pripriprema podizanje Urbanog spomenika hercegovačkom klesarstvu.

''Radi se o prvom takvom spomeniku u BiH, u sklopu kojega će biti i satni mehanizam, a predstavljat će prije svega našu stoljetnu tradiciju – klesarstvo. Djelo je to akademskog kipara Zdenka Galića, a svoje mjesto zauzet će u centru grada'', otkrila je Franka Vican i pozvala sve 12. kolovoza na posuški Trg hrvatskih branitelja i veliki koncert Divljih Jagoda i benda Dreamers na koji je ulaz slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close