Sarajevo

Posthumno odlikovani ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vujinović

1. ožujka obilježava se i kao Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine što je prilika da se zahvali onima koji su uz Federalnu upravu civilne zaštite bili predani u zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara.
Lifestyle / Flash | 14. 03. 2019. u 15:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni štab civilne zaštite organizirao je danas u Sarajevu svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 1. ožujka - Međunarodnog dana civilne zaštite kada su zahvalili pojedincima i organizacijama za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja. 

Zaslužnim pojedincima, kolektivima, pravnim subjektima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima uručene su plakete, zlatne značke, pismene pohvale i zahvalnice civilne zaštite. 

Tijekom svečanosti govornici su podsjetili da se 1. ožujka obilježava i kao Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine što je prilika da se zahvali onima koji su uz Federalnu upravu civilne zaštite bili predani u zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara. 

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak ocijenio je da je dodjela priznanja koja znače javnu zahvalu najmanje što se moglo uraditi jer osim njihove uloge u zaštiti i spašavanju nastavlja se rad na prevenciji nemilih događaja. 

Naveo je da su u oblasti zaštite i spašavanja pomogli vatrogasci, policajci, rukovodioci kantonalnih uprava civilne zaštite, a zlatna značka dodijeljena je danas posthumno i dvojici ubijenih policajaca Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću. 

Zapovjednica Štaba civilne zaštite Jelke Milićević u pismu je čestitala dobitnicima, kazavši da su priznanja posvećena naporima, žrtvama i postignućima svih pojedinaca i službi odgovornih za borbu protiv nesreća. 

Podsjetila je da se ovogodišnji Međunarodni dan civilne zaštite obilježava pod sloganom "Dječja sigurnost - naša odgovornost" što je nazvala pozivom da svi odgovorni podrže aktivnosti za zaštitu kao i da podrže obuku za najmlađe kako bi se podigla svijest i reducirali rizici od opasnosti. 

Federalna uprava civilne zaštite imala je mnoštvo intervencija u prošloj godini, rečeno je danas, poput potraga za nestalima, radili su na dominiranju, odgovaranju na nesreće u minskim poljima, uklanjanju minsko-eksplozivnih sredstava pod zemljom, a radili su i s Komisijom za traženje nestalih. 

Kopirati
Drag cursor here to close