Razmjena

Postanite domaćin obitelj za učenike iz cijelog svijeta

AFS BIH svake godine organizira dolazak učenika iz inozemstva koji u Bosni i Hercegovini provode od 3 mjeseca do godinu dana kao sudionici AFS programa interkulturalnog učenja.
Lifestyle / Flash | 11. 06. 2019. u 13:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AFS BiH ured je u potrazi za stalnim domaćin obiteljima za učenike iz Turske, Italije, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država i Španjolske, koji u BiH sudjeluju u jednogodišnjem i tromjesečnom AFS programu razmjene srednjoškolaca.

AFS BIH svake godine organizira dolazak učenika iz inozemstva koji u Bosni i Hercegovini provode od 3 mjeseca do godinu dana kao sudionici AFS programa interkulturalnog učenja. Oni tijekom razmjene žive u lokalnoj domaćin obitelji i pohađaju školu u BiH kako bi što bolje upoznali našu zemlju, otkrili njena bogatstva i sklopili nova prijateljstva.

''Ohrabrujemo sve obitelji da se prijave za ugošćavanje jer ne postoji ''tipična'' AFS domaćin obitelj. Svaki tip obitelji može ugostiti učenike – također samohrani roditelji i bračni parovi bez djece. AFS domaćin obitelji širom svijeta su ljudi dobre volje koji na bazi volontiranja primaju učenika/cu u svoj dom kako bi mu/joj predstavili svoju kulturu i upoznali kulturu učenika/ce. Ne morate imati veliku kuću ili dodatnu sobu – slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete domaćin obitelj i dio interkulturalnog susreta. Pored toga, ukoliko vaše dijete planira sudjelovanje u nekom programu razmjene, ugošćavanje AFS učenika vam unaprijed može pružiti pogled na iskustvo razmjene. Ukoliko je neko od članova vaše porodice već učestvovao u programu razmjene, ugošćavanje vam daje priliku da se na izvjestan način odužite i prisjetite vašeg AFS iskustva'', poručili su iz AFS BiH. 

Foto: PR / Poziv za ugošćavanje AFS učenika

Više informacija o programu sudjelovanja se može naći na: http://afs.ba/ugostite-afs-ucenika-iz-inostranstva/

Pročitajte iskustva učenika koji su boravili na razmjeni u Bosni i Hercegovini i iskustva domaćin porodica koje su ugostile učenike. Ukoliko se odlučite da budete domaćin obitelj možete popuniti online prijavni formular ili nas kontaktirati:

-              Slanjem e-maila na [email protected]

-              Pozivom na 033 974 606 radnim danima od 10 do 14h

-              Dolaskom u ured (ul. Hamdije Kreševljakovića 61 u Sarajevu)

Kopirati
Drag cursor here to close