Vrijeme

Poslijepodne donosi kišu, pljuskove, grmljavinu

Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni i na sjeveru Hercegovine umjeren porast naoblake može ubjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.
Lifestyle / Flash | 20. 06. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne ima magle. 

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica 11; Bugojno, Ivan-sedlo 15; Jajce, Sokolac, Srebrenica 16; Drvar 17; Livno, Sarajevo, Zenica 18; Sanski Most, Tuzla, Zvornik 19; Bihać 20; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude, Stolac, Trebinje 21; Mostar 22 i Brčko, Neum 23. 

U BiH danas će  preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni i na sjeveru Hercegovine umjeren porast naoblake može ubjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno gradom. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 26 do 33 °C. 

U Sarajevu sunčano vrijeme. U drugom dijelu poslijepodneva ili u večernjim satima su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 29 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Kopirati
Drag cursor here to close