MFS-EMMAUS

Poslali još jedan brodski kontejner zimske odjeće i obuće za narod u Siriji

Zahvaljujući donacijama građana BiH humanitarna organizacija MFS-EMMAUS poslala je brodski kontejner zimske odjeće i obuće za narod u Siriji.
Lifestyle / Flash | 13. 12. 2018. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući donacijama građana BiH u srijedu je humanitarna organizacija MFS-EMMAUS poslala brodski kontejner zimske odjeće i obuće za narod u Siriji.

Odjeća je prikupljena iz humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku a u proteklom periodu razvrstali su je i upakirali uposlenici MFS-EMMAUS-a.

Ova pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će robu preuzeti sirijska humanitarna organizacija ''Masrrat'' koja će dalje vršiti podjelu odjeće stanovništvu unutar Sirije.

MFS-EMMAUS je do sada u suradnji s muftijstvima tuzlanskim, zeničkim, banjalučkim i sarajevskim poslao 53 šlepera odnosno 1280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječjih pelena.

Ovo je drugi kamion odjeće i obuće koji šaljemo za Siriju ove godine što je nastavak naše humanitarne misije za narod Sirije u kojoj rat traje evo već 8 godinu. Već početkom nove godine šaljemo još jedan kontejner pomoći'', navode iz ove humanitarne organizacije.

Foto: MFS-EMMAUS / Razvrstavanje odjeće prije slanja u Siriju
Kopirati
Drag cursor here to close