Donacija

Porodilišta u Bosni i Hercegovini primila donacije od Pampersa

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2017. u 13:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo, Travnik, Kakanj, Bugojno, Gornji Vakuf, Livno, Bihać i Jajce su prvi od 20 gradova koji su primili donacije Pampersa u obliku namještaja i pelena za novorođenčad, a povodom 11 godina partnerstva Pampers-a i UNICEF-a u kampanji “1 pakovanje = 1 cjepivo”

Ostalih 12 gradova, Tešanj, Tuzla, Zenica, Derventa, Banja Luka, Brčko, Gračanica, Mostar (2 porodilišta), Doboj, Velika Kladuša, Konjic i Zvornik će također primiti vrijednu pomoć u sljedećem razdoblju. Zahvaljujući ovoj pomoći, porodilišta u 20 gradova će imati bolje uvjete za mame i bebe u njihovom najosjetljivijem razdoblju.

Ove gradove su izabrali građani Bosne i Hercegovine koji su glasali na službenoj Facebook stranici u prosincu prošle godine. Pampers zahvaljuje svima koji su glasali i pomogli da porodilišta kojima je potrebna pomoć budu izabrana.

Ispred Opće bolnice Abdulah Nakaš u Sarajevu šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo prim.mr.sci.med.dr. Aida Đurđević Đulepa i pedijatrica Jasmina Šlaku su zahvalile Pampersu na donaciji. U bolnici preporučuju upravo tip krevetića kakve je donirao Pampers jer su praktični za rukovanje, prozirni kako bi majka mogla vidjeti bebu i lagani za održavanje. Pedijatrica Šlaku je podsjetila da Opća bolnica nosi naziv “Baby Friendly Hospital – Bolnica prijatelj beba”, te da se svi uposlenici trude, s posebnom pažnjom, da stvore što bolje uvjete za novorođenčad i njihove majke.

Ove godine kampanjom “1 pakovanje = 1 cjepivo” Pampers i UNICEF slave 11 godina partnerstva. Tijekom ovog razdoblju su demonstrirali da zajedno mogu poboljšati živote majki i djece širom svijeta.
Pampers će, u znak zahvalnosti svim roditeljima u Bosni i Hercegovini koji su sudjelovali u kampanji, podržati bolnice u 20 gradova, nudeći namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja svoj plan da doprinese njezi beba od prvih dana života, osiguravajući podršku porodilištima.

Svi su mogli glasati na Pampers Facebook stranici za jedan grad u Bosni i Hercegovini gdje će porodilište biti modernizirano, osiguravajući namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način su ljudi koji su glasali pokazali dobru volju koja će pomoći majkama i djeci u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, demonstrirajući još jednom da zajedno možemo transformirati svijet nabolje. Svaka osoba je u ovome mogla postati “jedan glas”, u 11. godini partnerstva Pampers-a i UNICEF-a i kampanji “1 pakovanje = 1 cjepivo” kako bi se poboljšali životi majki i djece širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close