Kakav mix

Popularna kava na alkoholni način, koju vole food blogeri

Bilo je samo pitanje vremena kad će se i ova varijanta popularizirati kroz kuhinje food blogera i drugih korisnika društvenih mreža.
Lifestyle / Flash | 21. 08. 2020. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetko koji recept je poharao svijet kao Dalgona kava ove godine. Svakako je tome pridonio sam početak globalne karantene kada je odlazak u kafiće bio onemogućen, a sami kod kuće mnogi su eksperimentirali ne bi li dobili savršenu šalicu kave u kakvoj su navikli uživati. Ideje su se dijelile putem društvenih mreža, posebice Tik-Toka, a jedan su način pripreme odlučili isprobati apsolutno svi, navodi journal.hr.

Dalgona kava je toliko jednostavna jer sastojke za nju uglavnom imamo u kuhinji – instant kava, šećer, mlijeko (ili biljni napitak) i eventualno led su sve što vam treba. A onda su krenule nadogradnje: Dalgona kava s Nutellom, ružičasta Dalgona kava i slično, samo su neki od primjera.

No ono što definitivno zvuči primamljivo u after work satima ili za uživanje u vikend poslijepodnevima je Dalgona kava na alkoholni način. Bilo je samo pitanje vremena kad će se i ova varijanta popularizirati kroz kuhinje food blogera i drugih korisnika društvenih mreža.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Instagram made me do it. #whippedcoffee • (Can confirm that it is heavily overrated)

A post shared by Catherine Joy (@catherinehaupt) on

Kako izgleda recept za klasičnu Dalgona kavu vjerojatno već znate: 2 čajne žličice instant kave, 1-2 žličice šećera i 2 žličice vruće vode umiješaju se pjenjačom dok smjesa ne postane gusta i kremasta, poput šlaga.

I dok bi inače pripremili samo mlijeko i eventualno led preko kojeg bi prelili kofeinsku smjesu, još će bolje biti ako u mlijeko ulijete 4 žličice alkoholnog napitka kao što je Baileys koji će kavi dati kremastu i slatkastu Irish coffee dimenziju.

Oni koji su kušali Dalgona kavu na ovaj način nisu stali samo na tome nego su ubacili još 2 žličice whiskeya ili čak i votke za još jači buzz.

Zvuči odlično, a još se i tako lako može isprobati kod kuće, piše journal.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close