Budimo čuvari humanosti

Pomozimo Crvenom križu F BiH, pozovite broj 17023

Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju 'Budimo čuvari humanosti'.
Lifestyle / Flash | 06. 04. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH su, shodno svom mandatu, širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u prodavaonicu, odlazak u ljekarnu te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene...).

Do sada je angažirano 77 profesionalaca i 575 volontera.

''Pored toga nastavili smo pružati podršku i pomoć našim sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva. Također, Crveni križ Federacije BiH je kroz svoju strukturnu pružio i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama'', ističu iz Crvenog križa FBiH..

Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH je uradila mnogo, ali njihovi trenutni kapaciteti zahtijevaju i podršku ostalih.

S tim u vezi uputili su poruku koja glasi:

''Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju 'Budimo čuvari humanosti'. Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa.

Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijim od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ je već punih 108 godina u službi humanosti za svoje građane.

Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno!“

Također, sredstva možete donirati i putem uplate na žiroračun koji možete naći na web stranici Crvenog križa Federacije BiH (www.ckfbih.ba).

Kopirati
Drag cursor here to close