Izložba u Fažani

Političari s područja bivše Jugoslavije kao karikature

Naglasio je i kako su bivši predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH – Franjo Tuđman, Slobodan Milošević i Alija Izetbegović glavni akteri koji su "svojim djelom postali nezaobilazna tema vrhunskih umjetnika.
Lifestyle / Flash | 14. 09. 2019. u 18:41 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Fažana Media Festa u Fažani je otvorena izložba političke karikatura s prostora bivše Jugoslavije 1990.-2004. po izboru Igora Gala.

Izložene su, među ostalim, karikature Borivoja Dovnikovića Borde, Predraga Lucića, Borisa Dežulovića i Viktora Ivančića, Predraga Koraksića – Koraksa iz Srbije te Hasana Fazlića i Bože Stefanovića iz BiH.

Foto:Facebook / Izložba karikature u Fažani

"Plakat kojim najavljujemo izložbu djelo je Borivoja Dovnikovića Borde. U trenutku kad smo zamišljali što bi uvrstili u izbor karikatura svjesni smo bili da je rušenjem 'berlinskog zida', kojeg je sav zapadni, uz to i civilizirani svijet euforično pozdravio, rezultirao podizanjem zidova između naših nekadašnjih bratskih republika koje su preko noći postale države", rekao je Galo na otvorenju izložbe u Multimedijalnom centru Fažana.

Naglasio je i kako su bivši predsjednici Hrvatske, Srbije i BiH – Franjo Tuđman, Slobodan Milošević i Alija Izetbegović glavni akteri koji su "svojim djelom postali nezaobilazna tema vrhunskih umjetnika, karikaturista u vrijeme kad su navedena trojica bili u svojoj najvećoj fazi", rekao je Galo.

Foto:Facebook / Izložba karikature u Fažani

Izložba je otvorena tijekom cijelog trajanja Prvog međunarodnog multimedijalnog festivala "Fažana Media Fest" otvorenog u subotu, na kojem će do 22. rujna u sklopu novinarskih radionica, izložbi, predstavljanja knjiga i koncerata nastupiti pedeset sudionika – novinara, urednika, pisaca i glazbenika, prenosi Hina.

Među sudionicima festivala su i Goran Milić, Đelo Hadžiselimović, Robert Knjaz, Domagoj Zovak, Blaž Zgaga, Jasmin Krpan i Edo Maajka.

Kopirati
Drag cursor here to close