Kulturno uzdizanje

Policajci će jednom mjesečno morati ići u kazalište

Lifestyle / Flash | 14. 04. 2017. u 14:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici tadžikistanske policije uskoro će morati posjećivati kazalište najmanje jedanput mjesečno da bi se "kulturno uzdizali", izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova te srednjoazijske države.

Pripadnici svih redova policije morat će pogledati najmanje jednu kazališnu predstavu mjesečno, kazao je za AFP glasnogovornik ministarstva Umaržon Emomali.

Odlasci na predstave omogućit će "kulturno uzdizanje naših službenika i pridonijeti smanjenju njihova umora nakon teškoga i stresnog radnog dana", objasnio je.

Autoritarni predsjednik države Emomali Rahmon koji zemlju vodi od 1992., 2015. je naredio gradnju kazališta u što je uloženo 100 milijuna dolara. Smatra se da je to najveća kazališna kuća u središnjoj azijskoj regiji, prenosi Hina.

Tadžikistan je 2012. otvorio i najveću knjižnicu u regiji, no vlasti je nisu imale čime "ispuniti" pa je stanovništvo pozvano da popuni police.

Tadžikistanci su navikli na grandomanske projekte svojeg vladara. Godine 2011. u glavnome gradu Dušanbeu postavljen je najviši jarbol na svijetu visok 165 metara na kojemu se vijori tadžikistanska zastava čije su mjere 30 x 60 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close