Strastveno ljubljenje

Pokušajte se ljubiti zatvorenih očiju: Nećete uspjeti

Lifestyle / Flash | 01. 04. 2016. u 15:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokušajte se ljubiti otvorenih očiju - to jednostavno nije to! Jeste li se ikada zapitali zašto zatvarate oči usred strastvenog poljupca? Postoji dobar razlog za to. Psihologinje Polly Dalton i Sandra Murphy iz Velike Britanije objavile su studiju o tome u časopisu Journal of Experimental Psychology pod nazivom "Ljudske percepcije i performanse".

Otkrile su kako je našem mozgu strašno teško usredotočiti se na druga osjetila ako ima bilo kakve vizualne podražaje koji ga ometaju. Kao rezultat toga, moramo zatvoriti oči dok se ljubimo kako bi užitak bio veći.

Psihologinje su to shvatile nakon nekoliko eksperimenata s dobrovoljcima. Zamolile su ih da odrađuju zadatke u kojima su tražili određena slova, a u isto vrijeme su ih ometale laganim vibracijama po rukama.

Dok su im oči bile zauzete traženjem slova, slabije su osjećali vibracije na rukama jer je pažnja mozga bila usmjerena na zadatak. Ista stvar događa se tijekom ljubljenja. Ako su oči otvorene, doživljaj nije toliko dobar, prenose 24sata.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close