Udruženje 'Academica'

Pokreće se SOS linija prijavu nasilja u HNŽ-u

Osnovni cilj projektnih aktivnosti je, tvrde, da se sudionicima predstave potencijalne opasnosti te načini na koje se mogu zaštiti
Lifestyle / Flash | 24. 08. 2020. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje 'Academica' u kolovozu 2020. godine, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti počinje sa implementacijom  projekta  pod nazivom 'Ujedinjeni u borbi protiv nasilja nad djecom i mladima'.

Projekt, navode, ima za cilj doprinijeti borbi protiv zlostavljanja djece u Bosni i Hercegovini. U okviru projekta provodit će se preventivno-edukativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, roditelje i nastavnike te studente Pravnog fakulteta.

Projekt uključuje istraživanje, izradu promotivnih materijala i provedbu kampanje sa ciljem promocije Lanzarote konvencije (Konvencija VE o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe).

Osnovni cilj projektnih aktivnosti je, tvrde, da se sudionicima predstave potencijalne opasnosti te načini na koje se mogu zaštiti, a sve sa krajnjim ciljem da se ohrabre djeca, mladi i roditelji da prijave pokušaje i slučajeve nasilja.

Također, Udruženje će u sklopu projektnih aktivnosti imati SOS liniju, putem koje će građani, djeca i mladi, moći prijaviti nasilje i biti u kontaktu sa projektnim timom, a sve u svrhu konačnog ishoda – pomoći žrtvama nasilja. Područje provedbe projekta je Hercegovačko-neretvanski kantona

Imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju izazvanu virusom Covid-19, projektni tim će sve projektne aktivnosti uskladiti sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih institucija.

Inače, Udruženje 'Academica' iz Mostara osnovano je sa ciljem da omogući obrazovanje onima za koje školovanje nije realistična alternativa kroz razne oblike neformalnog obrazovanja, da promovira kulture učenja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja.

Jedan od primarnih ciljeva Udruženja je i suradnja sa sveučilištima i ustanovama obrazovanja i kulture, a sve u svrhu razvoja i unapređenja demokratskih procesa, zaštite ljudskih/dječjih prava, priopćeno je iz Udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close