Moderna pošast

Poginuli su dok su snimali selfije na vrhu vlaka, rubu litice...

Lifestyle / Flash | 31. 12. 2015. u 19:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U siječnju ove godine trojica studenata u Indiji poginula su kad su pokušavala snimiti selfie na tračnicama dok je prema njima išao vlak. Priču je ispričao njihov četvrti prijatelj koji je nalet vlaka uspio preživjeti. U istom mjesecu preminula su i dvojica muškaraca u Kazahstanu jer su poželjeli snimiti selfie s ručnom bombom.

Sedam mladića utopilo se u ožujku u Indiji nakon što se prevrnuo čamac jer su svi spomenuti pokušali pozirati na jednoj njegovoj strani.

U svibnju je Eri Yunanto poginuo kad je pao u krater brda Merpai, a Mohamed Aslam Shahul na Baliju je preminuo kad ga je na litici zahvatio val. U Rumunjskoj je preminula 18 godišnja Anna Ursu jer je htjela snimiti selfie s vrha vlaka.

Kao rezultat svega navedenog, pokrenute su mnoge kampanje koje pozivaju na sigurnost i upozoravaju ljude da ne poziraju na opasnim mjestima, piše The Guardian, a prenosi Jutarnji list.

No bez obzira na to, na društvenim mrežama i dalje se pojavljuju fotografije onih koji zbog jednog selfieja riskiraju život.

Avanturisti se fotografiraju na rubu litice i izvode opasne vratolomije.

''Promicanje takve vrste ponašanja na društvenim mrežama potiče ljude na opasne poteze. Ne postoji siguran način za snimanje selfieja na opasnim lokacijama'', ističu sigurnosne službe koje su sve više zabrinute za ponašanje turista.

Kopirati
Drag cursor here to close