Prognoza

Spremni za prvi toplotni val ovog ljeta?

U Mostaru i okolini očekuje se temperatura do 36 stupnjeva, u Višegradu između 32 i 35 stupnjeva, a isto vrijedi i za Foču – dok će temperatura u Livnu i okolini ići do 33 stupnja.
Lifestyle / Flash | 21. 06. 2021. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je prvi toplotni val ovog ljeta i već su zabilježene temperature do 40 °C u pojedinim dijelovima BiH. Zbog toga je danas upaljen žuti i narančasti meteoalarm za kompletno područje Bosne i Hercegovine.

Žuti meteoalarm na snazi je za područja Višegrada, Foče, Mostara i Livna. U Mostaru i okolini očekuje se temperatura do 36 stupnjeva, u Višegradu između 32 i 35 stupnjeva, a isto vrijedi i za Foču – dok će temperatura u Livnu i okolini ići do 33 stupnja.

Narančasti meteoalarm na snazi je za Sarajevo, Trebinje, Tuzlu, Bihać, Banjaluku i Prijedor. U svim ovim mjestima očekuje se temperatura do 36 stupnjeva, izuzev za Trebinje, koje prema najavama iz FHMZ očekuje toplotni udar od 38 stupnjeva celzijusovih.

Nakon lošeg i promjenjivog vremena – konstantno visoke temperature. Rast temperatura bit će nastavljen i do kraja sljedeće sedmice.

Kopirati
Drag cursor here to close