Program

Počinje ovogodišnji WARM festival

U srijedu je u kinu Meeting point održana i press-konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg WARM (War Art Reporting & Memory) festivala.
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2019. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo će od 10. do 13. srpnja biti domaćin WARM festivala. Šestu godinu za redom će se okupiti reporteri koji su izvještavali iz ratnih područja, fotografi, umjetnici, aktivisti i istraživači koji se kroz posao svakodnevno bave suvremenim konfliktima.

U srijedu je u kinu Meeting point održana i press-konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg WARM (War Art Reporting & Memory) festivala.

''Ove godine na WARM festivalu uveli smo novi program - prvu regionalnu akademiju za mlade novinare, istraživače i umjetnike iz regije Zapadnog Balkana i svijeta, kako bi zajedno učili i diskutirali o inovativnim pristupima izgradnji mira, postkonfliktnoj rekonstrukciji i prevenciji sukoba'', rekao je Remy Ourdan, osnivač WARM fondacije.

Foto: PR / Počinje ovogodišnji WARM festival

WARM Festival ove godine u svom programu ima poseban dan posvećen Bosni i Hercegovini kroz komemoraciju i sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici.

''Kroz posebno partnerstvo sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične tribunale, 11. srpnja, organiziramo set diskusija, terenskih posjeta, posjeta arhivima MKSJ-a, te regionalnu premijeru dokumentarnog filma Genocid u Srebrenici: Nema mjesta poricanju'', dodala je Velma Šarić iz WARM fondacije.

U sklopu WARM festivala, od 10. do 19. srpnja će na Akademiji scenskih umjetnost biti postavljena izložba istaknutog BH fotografa i dobitnika Pulicerove nagrade Damira Šagolja 'Through the Looking Glass - First 25 years’. U suradnji sa SFFom realizira se i Bosanski dan, a kako bi se skrenula pažnja na značaj obilježavanja 11. srpnja, bit će prikazan i film Alena Drljevića 'Muškarci ne plaču'.

Foto: PR / Počinje ovogodišnji WARM festival

WARM festival u Sarajevu na jednom mjestu okuplja ratne izvještače, fotografe, akademike, mlade ljude, umjetnike, kako bi kroz jednu jedinstvenu platformu govorili o konfliktima i ratovima u cijelom svijetu.

Organizator festivala je WARM, međunarodna fondacija koja se bavi suvremenim svjetskim konfliktima i koja je posvećena ratnom izvještavanju i ratnoj umjetnosti, kao i historiji, te izgradnji memorije. Fondacija je posvećena i promociji mladih talenata i njihovoj edukaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close