Sistem samoobrane

Počinje nova sezona Krav Mage: Moderni sustav samoobrane za žene i muškarce

Lifestyle / Flash | 31. 08. 2016. u 16:54 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno završene prethodne sezone obilježene nizom uspjeha naših članova na polaganjima, te odrađenih seminara, počinje još jedna sezona Krav Maga treninga u centrima u Hercegovini. Za one koji ne znaju, Krav Maga je učinkovit sustav samoobrane koji je namijenjen svakomu, nevezano uz dob ili spol, a zasnovan je na prirodnom ljudskom pokretu.

Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice, jer polaznika u kratkom roku može dovesti do određenog cilja. Treninzi su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Krav Maga polaznika obučava kako prvenstveno izbjeći sukob, a ako do njega dođe, kako onesposobiti napadača u onoj mjeri u kojoj je potrebno da se udaljimo s mjesta napada, što je u skladu sa našim zakonskim sustavom i definicijom nužne odbrane.

Da bi bolje pojasnili navedeno probajte se staviti se u psihološko stanje osobe koja je odlučila da vas napadne.Ta osoba je svjesno ili nesvjesno odlučila da vam nanese tjelesne povrede, nekada i sa lakšim posljedicama, a nekada, čemu smo danas često svjedoci, i sa smrtonosnim ishodom, a sve sa ciljem ostvarivanja materijalne koristi, ili iz nekih drugih motiva i pobuda.

Uz to, danas je hladno i vatreno oružje relativno dostupno svima, a napadači su često u alkoholiziranom stanju, ili pod dejstvom opijata sa izraženom agresivnošću, te silom prilika postajemo akteri neugodne situacije. Kada sve navedeno uzmete u obzir, jasno se može naći nužnost i opravdanost određene doze brutalnosti koja je nekada zaista potrebna, a posebno je izražena u momentima napada od strane tjelesno superiornijeg napadača.

Vještina je to izraelske vojske, koja je primjenjuje u svakodnevnoj obuci svih snaga sigurnosti kako vojnika tako i policije, zaštitara i drugih. Nastala je tijekom Drugog svjetskog rata, a danas je Krav Maga Global vodeća organizacija po pitanju Krav Mage sa sjedištem u Izraelu, te broji preko 60 podružnica diljem svijeta.

Postani i ti dio Krav Maga tima i nauči kako ispravno reagirati u stresnoj situaciji!
Prati nas putem naše Facebook stranice „Krav Maga Hercegovina“.

Izaberi lokaciju i prijavi se u jedan od centara; Mostar, Čitluk, Široki Brijeg i Čapljina, u inbox na facebook stranici ili na broj telefona 063 032 032.

Postani dio tima kojemu je na prvom mjestu zaštita osoba, te promicanje mira, nenasilja i humanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close