U Mostaru

Počela konferencija ''Komunikacija žena za solidarnost''

Ovaj međunarodni događaj završna je aktivnost projekta "WomCom - Komunikacija žena za solidarnost", koji je sufinanciran kroz EU program Erasmus+
Lifestyle / Flash | 04. 02. 2019. u 11:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Komunikacija žena za solidarnost" naziv je dvodnevne međunarodne konferencije koja se 4. i 5. veljače održava u Mostaru i koja je okupila 40 sudionica iz pet zemalja Europske unije i zapadnog Balkana (BiH, Srbija, Hrvatska, Italija i Francuska).

Ovaj međunarodni događaj završna je aktivnost projekta "WomCom - Komunikacija žena za solidarnost", koji je sufinanciran kroz EU program Erasmus+ (KA2 –Western Balkan Youth Window), a kojeg na području Mostara implementira Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar.

FOTO:Fena / konferencija



Po riječima Bojana Milosavljevića iz Centra za kulturu Grocka iz Srbije, projekt WomCom ima za cilj povećati kapacitete mladih žena iz ruralnih područja zapadnog Balkana u svrhu postizanja napretka na osnovu jednakih mogućnosti.

''Aktivnosti projekta usmjerene su na izgradnju solidarnosti među mladim ženama iz ruralnih zajednica zapadnog Balkana i njihovih vršnjakinja iz urbanih područja Europske unije kroz povezivanje i umrežavanje te razvijanje vještina komunikacije i izražavanje stavova kroz umjetnost'', kazao je Milosavljević. 

Pritom je podsjetio kako su u sklopu projekta oslikani veliki murali u šest gradova, i to Beogradu, Aleksandrovcu, Mostaru, Hvaru, Padovi i Strasbourgu, koji govore o ženskoj solidarnosti, kao i šest kratkih filmova na istu temu.

Program dvodnevne konferencije predviđa pet tematskih panela, a po završetku svakog panela predviđeno je vrijeme za diskusiju tijekom koje će i ostali sudionici konferencije imati priliku dati svoj doprinos.

''Konferencija je okupila 40 sudionica iz Europske unije i zapadnog Balkana, a danas ćemo imati priliku pogledati tri od pet panela, na kojima će sudjelovati ukupno 25 panelistica i pet moderatorica'', kazala je Maja Vejzović iz LDA Mostar.

Razgovarat će se o ženskim pravima, solidarnosti, asertivnoj komunikaciji, o tome kako umjetnost utječe na aktivizam žena i samu perspektivu aktivizma žena, te što to žene mogu zajednički kroz solidarnost uraditi jedna za drugu. 

 Vejzović je za večeras najavila izložbu fotografija o perspektivi žena iz ruralnog i urbanog područja zapadnog Balkana i EU, koja će se održati u OKC Abrašević u 20 sati. Nakon izložbe bit će prikazani dokumentarni filmovi koji su urađeni kroz projekt.

U utorak će u Mostarskom teatru mladih neformalna skupina mladih djevojaka iz Grocke odigrati predstavu "Tri gvineje" od Wirginie Woolf.

Svi paneli tijekom dvodnevne konferenciji bit će sadržani u publikaciji koja će se moći pogledati u elektronskom izdanju na siteovima organizacija koje sudjeluju u projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close