Đemila Gabriel

Počasna konzulica pomogla rad Crvenog križa u Mostaru

Gabriel je sa kćerkom Ninom napravila obrok za 200 korisnika kuhinje i uručila je donaciju Alenu Kajtazu, sekretaru Crvenog križa Grada Mostara.
Lifestyle / Flash | 12. 09. 2018. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đemila Gabriel, počasna konzulica BiH u australijskoj državi New South Wales i uspješna poslovna žena, nastavlja sa humanitarnim akcijama u našoj zemlji. Ona je već u nekoliko navrata pomagala rad Udruženja za Down sindrom Mostar, a u junu je imenovana i za ambasadoricu dobre volje Sigurne kuće u Sarajevu.

Gabriel se u travnju privremeno vratila u Bosnu i Hercegovinu, tako da posljednjih mjeseci živi na relaciji Neum - Mostar – Sarajevo. Ona je redovan gost u gradu na Neretvi, tako da je upoznata sa probemima sa kojim se Mostarci susreću. Iz tog razloga nekoliko puta je obilazila i Javnu kuhinju Sjeverni logor, i odlučila je da barem malo olakša život korisnicima ove ustanove. Naime, Gabriel je sa kćerkom Ninom napravila obrok za 200 korisnika kuhinje i uručila je donaciju Alenu Kajtazu, sekretaru Crvenog križa Grada Mostara.

Foto: PR / 

''Ovo je najmanje što sam mogla učiniti. Upoznata sam sa problemima sa kojim se susreće Crveni križ Grada Mostara i u narednom periodu pokušat ću realizirati još nekoliko akcija. Tajnik Alen Kajtaz me je upoznao sa planovima za adaptaciju prostorija i otvaranje dnevnog boravka za djecu. Sa svojim prijateljima i poslovnim partnerima potrudit ću se da pomognem i ove projekte'', kaže Đemila Gabriel.

Kopirati
Drag cursor here to close