ORKA

Po prvi put u Mostaru: Škola plivanja za osobe s poteškoćama u razvoju

Lifestyle / Flash | 29. 03. 2017. u 08:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Klub vodenih sportova "ORKA" odsjeka Sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Grada Mostara, u utorak 28.ožujka održan je prvi trening besplatne škole plivanja za štićenike Centara za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar i polaznike Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama.

Studenti studija Sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" i treneri Kluba vodenih sportova "Orka" u razdoblju od 12 do 14 sati radili su terapijsko plivanje sa tridesetak polaznika, koji su bili podijeljeni u dvije grupe. Poslije prvog odrađenog druženja i rada sa djecom u vodi i reakcija polaznika ovog terapijskog programa, organizatori ove škole plivanja već mogu zaključiti da će ovaj program biti pun pogodak i da će učinci ovog programa biti višestruki.

Odsjek sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Klub vodenih sportova "Orka"i Sportski savez Grada Mostara na ovaj način žele dati svoj doprinos široj društvenoj zajednici i pomoći u radu sa ovom kategorijom naših sugrađana, koja je nažalost često na marginama društva.

Ova besplatna škola plivanja će se održavati svakog utorka u razdoblju od 12 do 14 sati, sljedeća dva mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close