zastario koncept

Playboy ušao u novu eru: Umjesto golih žena, esej o seksu pisaca

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2016. u 16:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Playboy je danas predstavio svoje prvo izdanje otkako je odlučio prekinuti s tradicijom objavljivanja fotografija potpuno golih žena.

Na prvoj duplerici "na kojoj se ne vidi sve" nalazi se Dree Hemingway (28), prapraunuka Ernesta Hemingwaya i kći Mariel Hemingway koja se slikala gola za Playboy 1982. godine.

Dree se, naravno, fotografirala bez odjeće, ali su "strateška mjesta" pokrivena rukama ili plahtama.

Zanimljivo je pritom da se na naslovnici novog Playboya jasno vide različite boje očiju Dree Hemingway, što se može protumačiti kao svojevrsno odavanje počasti preminulom glazbeniku Davidu Bowieu.

Osnivač Playboya Hugh Hefner objavio je u listopadu da će list prestati objavljivati fotografije golih žena jer je koncept zastario i nije više privlačan zbog gomile besplatne pornografije na internetu.

Say hello to the new Playboy - link in our bio @Playboy Cover Model @krotchy #PlayboyReveal

Fotografiju objavljuje Playboy (@playboy)Vel 4, 2016 u 8:05 PST

Tiraža Playboya pala je s 5,6 milijuna primjeraka 1975. na oko 800 tisuća zadnjih godina.

Zadnja osoba koja se u Playboyu posve ogolila bila je zvijezda "Baywatcha" Pamela Anderson u izdanju za siječanj 2016. Ona je ujedno žena s najviše naslovnica časopisa u njegovoj povijesti.
Nova urednička politika časopisa pokušat će se vratiti staroj slavi, kada je Playboy objavljivao dugačke članke, poput onih slavnog pisca Huntera S. Thompsona.

Iznova posvećeni umjetnosti i pop-kulturi, Playboy u novom broju predstavlja esej Breta Eastona Ellisa (autora 'Američkog psiha') o modernoj seksualnosti, a čak će u nastavcima objavljivati norveškog pisca Karl Ove Knausgaard, autora gigantskog romana 'Moja borba' koji se na otprilike tri tisuće stranica nemilosrdno otvoreno razračunao s traumama iz svojg djetinjstva i mladenaštva.

Također, glumac i filmaš James Franco svakoga će mjeseca za Playboy raditi intervjue s značajnim osobama iz javnog i kulturnog života.

Novo izdanje, u kojem je osim golotinje sve drugo manje više ostalo isto, na kioscima će biti 12. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close