Let s do it Mediterranean

'Plava čistka': Čišćenje mora u Neumu

Lifestyle / Flash | 25. 04. 2016. u 13:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eko akcija čišćenja podmorja pod nazivom 'Plava čistka' održana je u Neumu u subotu 23.travnja. Riječ je o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja mora, podmorja i priobalja u sklopu regionalnog projekta 'Let s do it Mediterranean' u kojem sudjeluju zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim ciljem čistog Mediterana.

Sudionici i organizatori 'Plave Čistke' u Neumu su Hrvatski ronilački klub Neum u suradnji sa Klubom podvodnih aktivnosti Vukovar, koji unatoč lošem i kišovitom vremenu nisu odustajali. Lokalitet čišćenja podmorja u Neumu su bile plaže na poluotoku Klek, gdje je iz mora izvađena velika količina otpada.

Akciju čišćenja neumskog podmorja podržala je Općina Neum i JP Komunalno Neum.

''Prijateljski posjet Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar, kojeg predvodi instruktor ronjenja Mario Kamenjaš, rezultat je suradnje dužeg niza godina i brojnih zajedničkih akcija čišćenja od Dubrovnika, Hercegovine do Vukovara i Vukovarske ade'', ističu iz Hrvatskog ronilačkog kluba Neum.

''Zadovoljstvo mi je što je još jedna akcija čišćenja neumskog podmorja uspješno realizirana i moram istaknuti kako su se naši dragi gosti Vukovarci oduševili Neumom i gostoprimstvom, te su se izjasnili kako će ubuduće češće posjećivati naš grad kao i dolaziti na ljetovanje'', kazao je Nikša Matuško, instruktor ronjenja ispred HRK Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close