Ali bez izjave

Platforma za mir: I savjetnica Mostara na promociji platforme

Lifestyle / Flash | 15. 12. 2016. u 10:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnici 60 općina uključenih u projekt PRO-Budućnost okupili su se danas u Sarajevu na skupu na kojem će im biti predstavljena Platforma za mir, a u ime Grada Mostara skupu je nazočna Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara.

PRO-Budućnost je projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.

Sudionicima skupa u glavnom gradu BiH obratila se i veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, te načelnici općina koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost.

Platforma za mir će, nakon planiranog usvajanja u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH), biti podrška građanima i vlastima BiH u procesu izgradnje trajnog mira u zemlji, te poslati poruku susjedstvu i međunarodnoj javnosti da u BiH postoji nedvojbena potpora izgradnji trajnog, stabilnog i održivog mira, unatoč povremeno zaoštrenoj retorici i odnosima u zemlji.

Inače, ovaj projekt provode Catholic Relief Services (CRS), u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close