Izlet za građanstvo

Planinsko društvo Prenj organizira uspon na vrh Svetog Ilije na Pelješcu

Cijena izleta na vrh Sv. Ilija na Pelješcu je 25 KM za članove bilo kojeg planinarskog društava, a 30 KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Orebića i nazad, vodiče i organizaciju izleta.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već tradicionalno HPD Prenj 1933, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na vrh Sv. Ilija na Pelješcu.  Izlet je planiran za nedjelju, 25. ožujka 2018., priopćeno je.

''Provest ćemo se obalom do Malostonskog zaljeva odakle atraktivnim putem koji nas vodi kroz maslinike, vinograde i malena mjesta poluotoka, putujemo do Orebića odakle kreće pješački dio izleta. Penjući se od mora prema vrhu pogled će nam obuhvaćati sve širi krajolik; Orebić i njegovu pitoresknu okolinu, te otok Korčulu i otočiće koji su se kao biseri rasuli po moru od Korčule do Orebića. Sa samog vrha, ako nam vjetar i oblaci budu skloni, vidik će nam se otvoriti i prema samom rubu poluotoka i mjestašcima koja su se smjestila na tom dijelu, te na kopno sa sjeverne strane i more s južne. Oni koji su ikada bili na vrhu sv. Ilija uvijek mu se vraćaju  jer je jedinstven osjećaj boraviti i uživati u širini i ljepoti vidika koji se promatraču otvara pred očima'', stoji u opisu putovanja.

Oni, pak, čije noge nisu dovoljno izdržljive da bi mogli ići na vrh, pozivaju organizatori, mogu se također pridružiti i provesti divan dan uživajući u šetnji uz more, a mogu se i barkom odvesti do Korčule, bitno je samo pri prijavi naglasiti da ne idu na vrh kako bismo sve dobro isplanirali.

Voditelj izleta je Ana Perić.

Cijena izleta je 25 KM za članove našeg ili bilo kojeg drugog planinarskog društava, a 30 KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Orebića i nazad, vodiče i organizaciju izleta, priopćeno je.

Kako se prijaviti?

Način prijave i plan putovnja pročitajte na poveznici

Kopirati
Drag cursor here to close