Planinarska škola u Tomislavgradu

Predavači u školi će biti iskusni planinari i gorski spašavatelji te stručnjaci iz područja speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2018. u 11:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarsko društvo "Orlova stina" iz Tomislavgrada organizira opću planinarsku školu koja će omogućiti polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje.

Kako je za Fenu kazao predsjednik tog društva Ante Vukadin, opća planinarska škola osnovni je oblik obrazovanja planinara u okviru kojeg polaznici stječu znanja o kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, prvoj pomoći, upoznaju se s tehničkom opremom.

Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, vodičke).

''Planinarska škola namijenjena je svima koji žele početi planinariti, a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine'', kazao je Vukadin.

Istaknuo je da će predavači u školi biti iskusni planinari i gorski spašavatelji te stručnjaci iz područja speleologije, alpinizma, meteorologije i orijentacije.

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline: teorijski dio i praktični dio u okviru kojeg su predviđeni izleti i vježbe na planinama u okolini Tomislavgrada.

Teme koje će se obrađivati u školi propisane su pravilnikom Planinarskog saveza Herceg Bosne o osposobljavanju planinarskih kadrova.

Po završetku škole polaznici će pristupiti ispitu, a nakon uspješno položenog ispita polaznik dobiva diplomu Planinarskog saveza Herceg Bosne.

Osnovni preduvjeti za pohađanje planinarske škole je navršenih 16 godina starosti (za maloljetne polaznike potrebna je pisana suglasnost roditelja) te dobro psihičko i fizičko zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close