HPD Prenj 1933

Planinari pozivaju na zimski alpinistički tečaj

Lifestyle / Flash | 08. 12. 2015. u 09:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarsko društvo HPD Prenj 1933 iz Mostara uz potporu Planinarskog saveza Herceg-Bosne 4. godinu zaredom organizira zimski alpinistički tečaj kroz koji planiraju obučiti aktivnije planinare za kretanje i boravak u planini u zimskim uvjetima.

''Tečaj je otvoren za sve aktivne i tjelesno zdrave planinare, nebitno jesu li članovi našeg planinarskog društva ili nekog drugog. Želimo i mladim ljudima iz malih sredina kojima se mjestu gdje žive ne pruža mogućnost za bavljenje aktivnostima koje ih zanimaju dati priliku da postanu dio tima koji ih može podržavati i da napreduju. Bitno nam je da se ljudima koji imaju sklonosti za aktivnosti ove vrste pruži mogućnost da se susretnu, da usvajaju nova znanja i vještine što će znatno doprijenijeti snažnijem razvoju visokogorstva i alpinizma u BiH i većoj kvaliteti života u lokalnoj sredini. Novi horizonti uvijek donose širinu'', naveli su organizatori.

HPD Prenj 1933 tri godine zaredom je organizirao ovu vrstu tečaja što je urodilo pomlađivanjem ovog društva i oživljavanjem ovih aktivnosti i u manjim sredinama.

''Dobili smo novu pokretačku energiju. Ovo je četvrti put i ne kanimo stati. Želimo da to bude iz godine u godinu bolje i kvalitetnije. Imamo divne planine i odlične uvjete za alpinizam, znamo da postoje mladi ljude puni želja za učenjem i usvajanjem planinarskih i alpinističkih vještina koje potiču samodisciplinu, aktivnost, brigu za slabijeg, zdrav način života. Pomozite nam da dođemo do njih jer što je više zdravih ljudi i ima nade da će nam i društvo biti zdravije'', stoji u pozivu organizatora.

Kopirati
Drag cursor here to close