Nije zahtjevno

Planinari pozivaju: Izlet za građanstvo na Zavelim

Zavelim je planina između Posušja, Roškog polja i Aržana
Lifestyle / Flash | 22. 10. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933 Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na Zavelim, najviši vrh Kolakovac 1347 mnv.

Zavelim je planina između Posušja, Roškog polja i Aržana. Ujedno je granica između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine jer se prostire pograničnim područjem općina Posušje i Tomislavgrad. Sjeverna strana Zavelima bogata je gustom bukovom šumom i mnogobrojnim izvorima pitke vode (mjesna predaja kaže da ih je čak 77), od kojih su neki aktivni i za sušnih ljetnih mjeseci.

Na najviši vrh Kolakovac polazi se od izvora Močila 905 mnv, dobro uređenom stazom. S Kolakovca se prema jugu pruža pogled na najviše dalmatinske vrhove među kojima pažnju plijeni sv. Jure, (za čistog i burovitog vremena vidi se i more), dok od sjevera dominiraju Kamešnica, Tušnica i Cincar. Fenomenalan je vidik na Buško jezero. Uživat ćemo u mirisu ljekovitog bilja, šarenilu jesenskih boja, osjetiti vjetar sa Dinare i napiti se odlične vode sa izvora…

Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši. Svi ste dobro došli! Nakon Zavelima, posjetićemo Eko selo “Grabovica” koje nudi mnogo zanimljivih sadržaja.

POLAZAK: nedjelja 3.11.2019. u 7h ispred stadiona Zrinjskog.
POVRATAK: u večernjim satima istog dana.
POTREBNA OPREMA: planinarske cipele, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti hranu za jedan dan (ubaciti koju voćku i čokoladicu) i oko 1l vode.

Cijena izleta je 25KM za članove planinarskih društava, a 30KM za ostale. Prijave i informacije voditelju izleta Draganu na broj 063/312-583, a više informacija potražite i na službenim stranicama društva.

NAPOMENA:

Sudionici izleta su obavezni pridržavati se uputa vodiča. Sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu, te vremenskim prilikama zadržavaju pravo promjene rute ili otkazivanja ture u slučaju loše vremenske prognoze.

Kopirati
Drag cursor here to close