Bravo

Planinari obnovili kolibu na Čvrsnici

Lifestyle / Flash | 10. 04. 2017. u 16:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 8.travnja 2017. godine 25 planinarki i planinara Jablanice i Mostara su uspješno izvršili 2. akciju na obnovi kolibe Žlijeb na planini Čvrsnici.

Do sada najmasovnija akcija na obnovi spomenute kolibe je protekla kako u odličnom rspoloženju tako i u postignutim rezultatima.

Naime, 25 planinara je na svojim leđima iznijelo sljedeći materijal: 125 kg cementa, 70 kg gotovog maltera, 20 m2 kamene vune, 10 m2 lamperije, jedan prozor, jedna ulazna vrata sa okvirom, 4 kg eksera i dvije pur pjene kao i alat za ugradnju.

Na licu mjesta postavljena su nova ulazna vrata kao i dva prozora, što će u mnogome smanjiti gubitak toplote na spomenutom objektu i uljepšati boravak u istom.

Naime, 1.travnja 2017. godine grupa planinara entuzijasta je odlučila da nakon izvršenih višemjesečnih priprema i planiranja pristupi volontersko-dobrovoljnoj akciji na obnovi objekta Žlijeb, na planini Čvrsnici.

Inače, objekt na Žlijebu je izvorno lovački objekat koji se nalazi na trasi puta Diva Grabovica - Tise - Hajdučka vrata, te je isti zbog nemara društva ali i pojedinaca, pao u totalni zaborav i prijeti mu potpuna propast.

S tim u vezi, da bi se spriječilo gore navedeno, a imajući u vidu činjenicu da objekat na Žlijebu ima veliku važnost prvenstveno za mnoge planinare Jablanice, Mostara, Konjica, Sarajeva ali i gostiju iz Hrvatske, grupa planinara na čelu sa Šemsudinom Halebićem na čelu je odlučila poduzeti odgovarajuće mjere radi spašavanja i rekonstrukcije spomenutog objekta.

U tijeku su intenzivne pripreme za sljedeću radnu akciju koja se planira za 15.travnja 2017 godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close