kakav si s glavom

Phil Collins: 'Još nisam mrtav', ali me alkohol skoro ubio!

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2016. u 11:14 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjesma „Another Day In Paradise“ jedna je od onih koje spadaju među najveće hitove Phila Collinsa, ali njegov život u posljednjih petnaestak godina bio je sve, samo ne 'rajski'.

Phil Collins je jedan od najuspješnijih pjevača svih vremena, s više od 250 milijuna prodanih albuma, sedam Grammyja, nagradom Oscar, rasprodanim turnejama...

Međutim, nakon što je Collins 2007. godine krenuo u glazbenu mirovinu, zamalo je izgubio sve - zbog alkohola!

Koliko je kritično bilo, glazbena legenda opisuje u svojoj knjizi „Not Dead Yet“, koja je upravo izišla.

Namjera mu je bila, naime, svoje vrijeme nakon glazbe provoditi s obitelji, biti otac, a ne pop zvijezda.

Ali, nakon što ga je 2008. godine napustila njegova treća supruga Orianne Cevey (42), otišavši iz njihova zajedničkog doma u Švicarskoj natrag u SAD, skupa s djecom, Collinsov se svijet srušio.

Počeo je sve više piti i pronalaziti sve 'bolje' izgovore za taj porok.

"Osjećam kako sam zaslužio jednu pauzu u životu, u kojoj mogu raditi sve ono što mi se sviđa", kazao je pjevač svojevremeno za "Sunday Times".

Bila je to 'stanka' koja ga je gotovo stajala života.

Uskoro je boce žestokih pića počeo otvarati već prijepodne, vino za 'ulazak' u novi dan, votka za doručak... na odgovor njegova organizma nije se moralo dugo čekati. Upala gušterače odvela ga je izravno na intenzivnu njegu u bolnici.

"Moji su organi bili uništeni. Alkohol ih je u potpunosti razorio", kaže Collins.

Ipak, unatoč svemu, i dalje je pio. Za vrijeme jednog ljetnog odmora sa sinovima Nickom i Mattom, toliko se 'ubio' alkoholom, da su ga liječničke službe morale žurno prebaciti s Bahama u New York, što je također opisao u svojoj knjizi.

Kada mu je nakon ovog delirija jedan liječnik kazao kako mu je jetra trajno oštećena, prestao je piti.

Senzacionalan povratak

Prije nekoliko dana ovaj slavni glazbenih najavio je svjetsku turneju, a imat će i koncerte u Europi.

U privatnome životu, čini se, također mu ide znatno bolje.

Pomirio se sa svojom bivšom suprugom Orianne, a par je zaključio kako je njihov razvod bio glupa ideja.

"Orianne se bila ponovno udala, ali mi ponovno imamo izvrstan odnos. Ja sam nedostajao njoj, ona je nedostajala meni, a djeca su nam sada presretna", kaže Collins.

Orianne Cevey udala se 2008. godine za znatno mlađeg Charlesa Mejjatija, ali se par rastavio 2015. godine, što je za nju značilo da je put povratka Collinsu ponovno slobodan.

Collinsovo zdravlje i dalje je klimavo

Nakon jedne operacije leđa, Collins se mora služiti štapom dok hoda, Oštećenje jednoga živca ne dozvoljava mu sviranje bubnjeva. Piće je pod kontrolom, a nastup na koncertima opet je ono što njegovome životu daje smisao.

Biografija i diskografija

Philip David Charles "Phil" Collins (London, 30. siječnja 1951.) engleski je glazbenik, bivši pjevač i bubnjar pop-rock sastava Genesis. Collins je paralelno sa članstvom u Genesisu imao i vrlo uspješnu solo karijeru, u kojoj je osvojio sedam Grammyja, dva Zlatna globusa te Oscar za najbolju originalnu pjesmu. Godine 2010. primljen je u Rock and Roll kuću slavnih kao član Genesisa.

Collins je, uz Paula McCartneyja i Michaela Jacksona, jedan od trojice glazbenika koji su prodali preko 100 milijuna albuma kao solo izvođači i kao članovi glazbenog sastava.

Ukupno je tijekom 1980-ih imao više Top 40 hitova na Billboard Hot 100 ljestvici nego ijedan drugi glazbenik.

Objavio je deset solo albuma, a njegovi ponajveći hitovi svakako su "In The Air Tonight", "You Can't Hurry Love", "Sussudio", "Against All Odds (Take A Look At Me Now)", "Another Day In Paradise", "You'll Be In My Heart", "Two Hearts", "Can't Stop Loving You" i mnogi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close