Plesna predstava

Petar Pan u Mostaru!

Lifestyle / Flash | 09. 05. 2017. u 11:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesna predstava Petar Pan premijerno će biti izvedena 3. lipnja u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Naime, nakon prošlogodišnje hit predstave ''Snježno kraljevstvo'' izvedene čak pet puta, pred skoro pet tisuća mališana, kreativna radionica plesnog kluba ERIGO radi punom parom na novom projektu.

Projekt ''Dajmo djeci alternativu'' koji živi već treću godinu za redom, uvelike opravdava svoje postojanje.

Naime, koncept ovog projekta je pomoći djeci da otkriju svoje talente i odmaknu se barem na nekoliko sati tjedno od moderne tehnologije, te provedu vrijeme družeći se i gradeći nešto novo. To su radionice plesa, glume, scenografije i kostimografije, sve sa stručnjacima relevantnim u svojim područjima. Sve veći odaziv djece ovom projektu je naveća nagrada i pokazatelj da smo na dobrom putu. Naime, ove godine u projektu sudjeluje 240 djece mostarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Ovogodišnja tema je ''Petar Pan'' pisca J.M. Barriea. Riječ je o dječaku koji nije želio odrasti, koji svaku noć vodi djecu u zemlju pustolovine Nigdjezemsku! Wendy, John i Mike su djeca koja su se usudila maštati i letjeti s Petrom panom i vilom Zvončicom , te su tako doživjeli najveću pustolovinu svog života , susreli su gusare, kapetana Kuku, strašnog krokodila, prijatelje izgubljene dječake.

Kroz samu tematiku ''Petar Pan'' nastojalo se izbjeći nasilje koje se često odigrava pred očima djece, koja su osuđena na sadržaj takvog televizijskog programa, koji se svakodnevno nudi, te računalnih igrica koje najčešće kroz različite borbene aktivnosti, nužno uključuju nasilje.
Umjesto nasilja će se kroz same radionice djeci približiti timski rad, zajedničko stvaranje, a ne razaranje. Igra, smijeh, pozitivna emocija i empatija za one koji su slabiji, koji su izloženi nasilju i nepravdi. Svi koordinatori su stalno u fokusu imali dijete i sve njegove potrebe a posebno potrebu da se izrazi na način koji je njemu blizak. Tako su plesni koreografi bili zaduženi za zabavu , samo zdravlje djece fizičkim kretanjem, jačanje timskog duha, dok su se glumci bazirali na izgradnju samopuzdanja kod djece, scenografi na učenje izrade rekvizita.

Priprema predstave traje od početka godine, gdje su djeca marljivo radila na svim segementima predstave. Posebno su sretni zbog pomalo ne klasične bajke na koje smo navikli, odlučno su se prihvatili mačeva, lukova i strijela

Voditeljica projekta je Dajana Markotić koja je i redateljica predstave, tekst je prilagodio Dragan Komadina, za scenografiju je zadužena Ivana Radić, kotimografi su Dajana Markotić i Renata Palinić.

Koreografiju potpisuju Lidija Vidačak, Monika Škobić, Josipa Bradarić i Dajana Markotić, narator je Marta Haubrich.

Kopirati
Drag cursor here to close