filmski klasik

Pet zanimljivih činjenica koje niste znali o klasiku 'Kumu'

Lifestyle / Flash | 11. 03. 2017. u 20:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetki su oni koji nikada nisu pogledali sada već filmski klasik "Kum" iz davne 1972. godine. Film je to koji je i danas pamti, a na nadolazećem Tribeca film festivalu, preostala živuća ekipa će se okupiti nakon gotovo 45 godina.

Osnivač Tribece, Robert DeNiro, koji je i jedan od protagonista u filmu, okupit će redatelja Francisa Forda Coppolu, Ala Pacina, Diane Keaton, Roberta Duvalla, Jamesa Caana i Taliu Shire, piše T-portal.

Bit će to defintinivno noć na za pamćenje. Nažalost, ondje neće biti preminulog Marlona Branda.

Mnogi ne znaju kako ja za većinu glumaca 'Kum' bilo jedno do najzabavnijih snimanja. Dok su pred kamerama bili ozbiljni i opasni, iza kamera su Brando, James Caan i Robert Duvall, imali natjecanje- tko će najbolje pokazati golu stražnjicu. Nakon silnog nadmudrivanja i pokazivanja golih stražnjica, titulu je 'osvojio' Brando koji je uletio na vjenčanje i stražnjicom 'slikao' sve goste.

Sigurno niste znali da je Al Pacino za svoju ulogu dobio tek 35.000 dolara. A toliko su dobili i James Caan i Diane Keaton. Al je između prvog i drugog dijela snimio hit "Serpico", pa je za drugi dio 'Kuma' dobio je čak 600.000 dolara.

 Umjesto Marlona Branda, ulogu Don Vite Corleona umalo je dobio Orson Welles. Upravo je on bio u užem izboru za tu ulogu, no stavili su mu uvjet da mora skinuti gotovo 20-tak kilograma. Coppola je na kraju odustao od njega jer je jednostavno smatrao da je Brando bolji izbor. 

 James Caan za svoju ulogu Sonnyja Corleonea, nosio je umjetne zube. S obzirom da je film sniman 1972. godine, izrada nije bila toliko kvalitetna pa su ga većinu vremena žuljali.

Robert De Niro bio je na audiciji za nekoliko uloga, no tek se godina poslije doznalo da je jedna od njih bila za Sonnyja. 




Kopirati
Drag cursor here to close