Budite bolji

Pet vještina uspješnog menadžera

Upravljaju vremenom i ciljevima – vrijeme je dragocjen resurs – delegirajte zadatke jer će jedino tako članovi Vašeg tima rasti
Lifestyle / Flash | 15. 03. 2018. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vještine uspješnog managera uključuju vještine optimalnog upravljanja vremenom, dnevnog rješavanja izazovnih situacija kako bi se izbjegli konflikti, a povećala produktivnost pojedinca i tima.

5 vještina koje posjeduju uspješni i efikasni manageri:

1. Optimiziraju međuljudske odnose unutar svog tima – manager treba podržavati svoje ljude raditi monitoring, a svjestan je činjenice da i najmanji konflikt između članova tima umanjuje produktivnost tima, ali i osobnu produktivnost managera tj. cijele organizacije.
2. Upravljaju vremenom i ciljevima – vrijeme je dragocjen resurs – delegirajte zadatke jer će jedino tako članovi Vašeg tima rasti
3. Proaktivni su – pretvorite probleme u rješenja i ideje u akciju, a pri tom ne zaboravite na moć sinergije – koristite svoje ljude jer ih zato plaćate
4. Jeste li dominantno asertivni, agresivni ili pasivni? Koliko često padate u zamku ''pasivne agresije''? Vaš komunikacijski stil predstavlja okvir za komunikacijski stil vašeg tima
5. Asertivno i produktivno upravljajte konfliktima - Kako prihvatiti kritiku? Kako je izreći, a kako se ispričati u slučaju neopravdane reakcije?
Savjet: Kada savladate tehnike upravljanja vremenom i konfliktima naučiti ćete upravljati stresom i konstruktivno ga usmjeravati odnosno rješavati ga se – abdominalno disanje – deset minuta dnevno za zdravlje.

Usvojite set ključnih managerskih tehnika koje će Vam pomoći da: proširite svoju cjelokupnu managersku perspektivu, razvijete bolju svijest o sebi, svom komunikacijskom stilu i načinu na koji Vas doživljavaju drugi, efikasno vodite svoj tim i organizaciju, upravljate vremenom i ciljevima i naučite bolje delegirati zadatke, upravljate i oblikujete ponašanje članova svoga tima, optimalno upravljate stresom i konfliktima.

Sudjelovanjem na radionici UPRAVLJANJE LJUDIMA, VREMENOM, KONFLIKTIMA I STRESOM usvojit ćete tehnike koje će vam pomoći da rastete kao manageri i razvijate svoju karijeru, tvrde organizatori.

Inače, radionica će se održati u Sarajevu u utorak 20. ožujka 2018. Predavačica je Jasminka Samardžija, poduzetnica i savjetnica s iskustvom od 15 godina u oblasti neformalne edukacije i autorica knjige ‘Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere‘. Organizator seminara je Apriori BH - Agencija za profesionalno usavršavanje, a način prijave na seminaru pročitajte na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close