Tajne dizajnera interijera

Pet detalja za savršeno uređen dom

Detalji poput statement ogledala, elegantnih mirisnih svijeća ili zanimljive vaze, imaju moć vizualno promijeniti dojam cijele prostorije.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2020. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uređenje doma ne mora nužno značiti potpunu renovaciju koja uključuje mijenjanje parketa, pločica i rušenje zidova. Čak i male promjene, koje su pritom i pristupačne, u interijerima mogu napraviti značajne razlike. Detalji poput statement ogledala, elegantnih mirisnih svijeća ili zanimljive vaze, imaju moć vizualno promijeniti dojam cijele prostorije.

Ogledalo

Bez obzira na to jeste li ljubitelj minimalističkog ili eklektičnog stila uređenja interijera, ogledalo će u svaki prostor unijeti željenu promjenu. Od jednostavnih ogledala pa sve do onih statement, kao što su naprimjer trenutno vrlo popularna ogledala sa zlatnim okvirima, za koji god model da se odlučite, on će interijeru pružiti dozu luksuza, piše portal InDizajn.

Ogledalo je nešto što svakodnevno koristimo i gotovo da ne postoji stan koji ga nema, stoga je upravo ogledalo detalj koji je, osim što je prijeko potreban, detalji koji čini razliku. Osim toga, ogledalo omogućava igru sa svjetlom, pa interijer možemo učiniti svijetlim, prostranijim i vizualno atraktivnijim.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Home

Objavu dijeli Tezza (@tezza)

Igra detaljima na zidu

Osnova svakog doma su zidovi, upravo oni nam pružaju niz mogućnosti u uređenju. Zid možemo promatrati kao prazno platno koje čeka da postane umjetničko djelo. Bojenje zidova zasigurno je jedan od najjednostavnijih načina za promjenu u interijeru. Jedan zid možete naglasiti svojom najdražom bojim koja će istaknuti ostatak namješta u stanu, ali postoje i druge mogućnosti.

Osim klasičnim slikama i umjetninama, zidove možete ukrasiti obiteljskim fotografijama koje će vas svakodnevno podsjećati na neke lijepe trenutke. Posljednjih godina tapete su sve popularniji izbor u interijerima, a s obzirom na raznolikost boja, modela i tekstura sigurni smo da svatko može pronaći savršen dizajn za sebe.

Ako imate talenta za slikanje, oslobodite kreativnost i samo oslikajte neki od zidova u vašem domu, a ako pak živite s djecom, možete i njima prepustiti taj dio, naročito ako se radi o dječjoj sobi. Ako uživate u čitanju i skupljanju knjiga, kućna biblioteka može biti izvrstan izbor. Također, ako vam u stanu nedostaje polica, uvijek se možete odlučiti za neke zanimljive koje će osim praktične imati i estetsku funkciju u interijeru.

Rasvjeta

Danas je vrlo teško zamisliti dom bez svjetlosti. Osim prirodne svjetlosti, možemo je osigurati i raznim rasvjetnim tijelima. Ovisno o atmosferi koju želite stvoriti u svom domu, moguće je birati između raskošnih kristalnih lustera, onih tradicionalnih, kao i onih u industrijskom stilu. Bez obzira za koji stil se odlučite, rasvjeta će zasigurno zaokružiti cjelinu i naglasiti vaš stil.

Osim stropne, podna rasvjeta također može biti vrlo zanimljiv detalj u interijeru, stoga, bez obzira o kojem tipu rasvjete razmišljate, istražite mogućnosti koje će nadopuniti vaš stil i istaknuti najbolje u vašem interijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close