Kanjoni u Blagaju

Penjački kamp ''Blagaj'' okuplja penjačku zajednicu na jednom mjestu

Lifestyle / Flash | 25. 03. 2016. u 14:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza BiH / F BiH u suradnji sa lokalnim udruženjem Novi val iz Blagaja i Blagaj Climbing organizira penjački kamp ''BLAGAJ 2016'' u razdoblju 25 –26. 27. ožujka 2016. godine.

Ovogodišnji penjački kamp ima cilj okupiti penjačku zajednicu na jednom mjestu i da se tom prilikom urede i opreme novi sektori u kanjonu u Blagaju koji pruža ogroman potencijal za sportsko penjanje.

''U sklopu penjačkog kampa osim opremanja smjerova, te penjačkog dijela oni koji žele naučiti nešto o opremanju u subotu u 10:00 sati će biti organizirana i obuka za opremanje sportsko penjačkog smjera u prirodi Komisije za sportsko penjanje PS BiH / F BiH, koju će voditi stručni kadar Planinarskog saveza BiH/FBiH'', priopćeno je kluba Novi Val.

Obuka će obuhvatiti sljedeće teme:
- Oprema
- Opća uputstva za opremanje sportsko penjačkih smjerova
- Tehnička upustva za opremanje sportsko penjačkih smjerova

Lokalitet u Blagaju karakterizira kanjon cca 1000 m. kroz koji je napravljena Via ferrata kojom se dolazi do sektora. U kanjonu se nalazi 8 sektora od kojih neki dosežu visinu do 150 metara. U većini sektora preovladavaju ploče dok su pojedini sektori prevjesni.

Kopirati
Drag cursor here to close