Blagdanska euforija

Pečenje odojaka na ražnju Srbe u Njemačkoj zamalo koštalo glave

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2016. u 16:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdanska euforija među Srbima u Njemačkoj poranila je, pa su pojedini domaćini već 5. siječnja ''nataknuli'' odojke na ražanj i započeli pripremu božićne trpeze. Šestorica berlinskih Srba okupila su se kako bi ispekla šest prasića.

Poduhvat je, međutim, od samog početka bio osuđen na propast. Naime, kako piše njemački B.Z., s obzirom na niske temperature, oni su odlučili meso pripremati na ražnju unutar jedne napuštene e tvorničke hale u Johannisthalu, predgrađu Berlina, a ubrzo su im se pridružile i ostale srpske obitelji iz naselja, piše Blic.

Na početku pečenja sve je izgledalo uobičajeno, ali se dim ubrzo nakupio u zatvorenoj prostoriji, a situacija je postala alarmantna kad se jedan od njih onesvjestio od dima. Ispostavilo se da su sva šestorica domaćina pretrpjela teško trovanje ugljen-monoksidom, a onaj koji se prvi onesvijjestio bio je čak i životno ugrožen, prenose Nezavisne novine.

Napuštanje neugašenog ražnja rezultiralo je zatim i manjim požarom, koji je vatrogascima prijavljen oko 12 sati. Oni su ipak ubrzo lokalizirali požar.

Nije poznato hoće li se domaćini suočiti sa nekim prekršajnim ili kaznenim prijavama, mada je jasno da ovakvo spremanje hrane - koje je rezultiralo i požarom - sigurno ne potpada pod striktne sanitarne regulacije kakve su na snazi u Njemačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close