Ljetni tečaj

HPD Prenj 1933 Mostar organizira početni i napredni aplinistički tečaj

Tečaj je namijenjen planinarima, visokogorcima, alpinistima i ostalima koji ulaze u svijet alpinizma i penjanja ili žele steći nova znanja i vještine iz alpinizma za sigurniji boravak u planini.
Lifestyle / Flash | 04. 10. 2018. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarski savez Herceg-Bosne sedmu godinu za redom organizira ljetni početni i napredni alpinistički tečaj. Kompletna realizacija tečaja je i ovaj put u nadležnosti HPD Prenj 1933 Mostar.

Tečaj će se održavati kroz četiri vikenda (subota i nedjelja) počevši od prvog vikenda u mjesecu listopadu, 6. i 7. listopad 2018. Ovisno o vremenskim prilikama realizator tečaja zadržava pravo promjene termina.  Broj polaznika tečaja je ograničen. Prijave se primaju od dana objave do najkasnije 30.9.2016. U slučaju da se optimalan broj kandidata prijavi prije ovog datuma, daljnje prijave se neće uzeti u razmatranje.

Tečaj je namijenjen planinarima, visokogorcima, alpinistima i ostalima koji  ulaze u svijet alpinizma i penjanja ili žele steći nova znanja i vještine iz alpinizma za sigurniji boravak u planini.  Instruktori alpinizma na tečaju su Miralem Huasnović  i Edin Kajan.

Cijena  početnog tečaja  iznosi 210KM po kandidatu, a cijena naprednog tečaja iznosi 170KM po kandidatu.  Akontacija od 100KM se uplaćuje na žiro račun HPD Prenj 1933 Mostar broj 3381002200385852 ili u gotovini (osobno) na sastanku Društva srijedom u 20h, najkasnije do 30.9.2018. U slučaju da prijavljeni kandidat otkaže prijavu na tečaj akontacija se ne vraća. Polaznici tečaja sami snose troškove ishrane na terenu (iz ruksaka), prijevoza, spavanja (u pl.domu) i osiguranja.

Potrebna oprema: tri prusika/zamke dužine 4 do 5m promjera 5mm, 2 gurtne/trake 60-80mm,  kaciga, alpinistički  pojas, reverso ili osmica, 4 karabinera, od toga dva karabinera sa osiguračem/maticom (HMS), čeona lampa, komplet za prvu pomoć. Ako ne posjedujete svu navedenu opremu, moguće je uz dogovor posuditi u Društvu.

Prijave se primaju slanjem obrasca “Prijave za alpinistički tečaj“, koji se nalazi  pod linkom PRIJAVA. Svi polaznici će dobiti detaljan plan  za početni i za napredni tečaj.

Prijave slati na email: [email protected]

Ostale informacije na telefon Voditelja tečaja:  063 452 116 – Mario Stojičić

Kopirati
Drag cursor here to close